Ferske vårruller med reker og mangodipp

Er du ekstra sulten kan du servere kokt ris eller en frisk salat ved siden av. 

Oppskrift på ferske vårruller med reker og mangodipp 

Totaltid 20 minutter.

Til 4 porsjoner trenger du:

Mangodipp

  • 4 ss mango chutney

  • 8 ss peanøtter, hakkede

  • 1 rød chili, finhakket

  • 1 lime, revet skall og saft

 

Vårruller

  • 12 rispapir

  • 300 g pillede reker

  • 2 ts sambal oelek

  • 2 vårløk, i ringer

  • 0,5 rødløk, i strimler

  • 1 agurk, i tynne staver

  • 1 mango, i tynne staver

  • 2 gulrøtter, i tynne staver

  • 1 hjertesalat

  • 0,5 potte frisk koriander

 

Slik lager du ferske vårruller med reker og mangodipp

 

Mango

  1. Bland mango chutney, halvparten av peanøttene og finhakket chili. Smak til med lime til du får en frisk, søt, sterk og syrlig dipp.

 

Vårruller

  1. Fyll vann i en stor bolle og dypp en rispannekake i vannet i ca 15 sekunder til det blir mykt. Legg det over på en fuktet fjøl.

  2. Bland rekene med sambal oelek og limesaft.

  3. Fyll rispannekakene med alle ingrediensene og brett rispapiret over fyllet slik at de er åpne i toppen og du ser fyllet.

  4. Strø resten av peanøttene over og server vårrullene sammen med mangodippen.


21.02.2017 15.40.51