Naanbrød

    Hjemmelagde naanbrød er skikkelig godt, og mye enklere å lage enn man skulle tro. Dette er myke, saftige naanbrød. De burde spises rett etter steking, da er de best.

    Hjemmelagde naanbrød er skikkelig godt, og mye enklere å lage enn man skulle tro. Dette er myke, saftige naanbrød. Spis dem helt nystekte, da er de aller best.

    4 stk / Gluten / Vegetar / 1.5 time

     

    INGREDIENSER:

    • 275 g hvetemel
    • 6 g fersk gjær eller ½ ts tørrgjær
    • 1 ts bakepulver
    • 100 g gresk yoghurt
    • ½ ts salt
    • 1 dl melk
    • 0.5 dl vann

    Ekstra:

    • 3 ss smeltet smør

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Varm opp melk og vann til ca 35-37 grader (fingervarm).
    2. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskinbolle med eltrekrok.
    3. Elt i 10 minutter.
    4. Dekk bollen med folie eller kjøkkenhånkle og hev i 1 time.
    5. Smelt smør i en kjele og sett til side.
    6. Ha deigen ut på en melet benk og del den i 4.
    7. Kjevle ut så du har en ca 3-4 mm tykk naanbrød.
    8. Varm en panne (gjerne en jernpanne) på høyeste varme så den blir veldig varm.
    9. Pensle ett og ett naanbrød med smør og ha over i pannen. Sett på lokk og stek i et par minutter før du snur det og steker på andre siden.
    10. Gjenta med alle brødene.
    11. Spises helst kort tid etter steking.