Naanbrød

Hjemmelagde naanbrød er skikkelig godt, og mye enklere å lage enn man skulle tro. Dette er myke, saftige naanbrød. De burde spises rett etter steking, da er de best.

4 stk / Gluten / Vegetar / 1.5 time

 

INGREDIENSER:

  • 275 g hvetemel
  • 6 g ferskgjær eller ½ ts tørrgjær
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g gresk yoghurt
  • ½ ts salt
  • 1 dl melk
  • 0.5 dl vann

Ekstra:

  • 3 ss smeltet smør

FREMGANGSMÅTE:

  1. Varm opp melk og vann til ca 35-37 grader (fingervarm).
  2. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskinbolle med eltrekrok.
  3. Elt i 10 minutter.
  4. Dekk bollen med folie eller kjøkkenhånkle og hev i 1 time.
  5. Smelt smør i en kjele og sett til side.
  6. Ha deigen ut på en melet benk og del den i 4.
  7. Kjevle ut så du har en ca 3-4 mm tykk naanbrød.
  8. Varm en panne (gjerne en jernpanne) på høyeste varme så den blir veldig varm.
  9. Pensle et og et naanbrød med smør og ha over i pannen. Sett på lokk og stek i et par minutter før du snur det og steker på andre siden.
  10. Gjenta med alle brødene.
  11. Spises helst kort tid etter steking.

 

210300 Obs Ida banner middag.jpg


02.09.2021 13.31.22