Nudler i curry og kokossaus med blomkål og cashewnøtter

Hvis du er som meg, og gjerne vil spise en vegetarrett i uken så er dette den perfekte middagen. Jeg har brukt blomkål som en av hovedingrediensene, en god og sunn grønnsak som passer supert i en curry.

3-4 pers
Vegetar
Gluten
30 min

 

Ingredienser:

  • 1 neve rå cashewnøtter
  • 1 rød søt paprika
  • 1/2 ts revet fersk ingefær
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 rød chili
  • 2 ss olje til steking
  • 250 g blomkål
  • 1 ss red curry
  • 1.5 ts fishsauce
  • 1 hermetisk boks kokosmelk
  • 1 klype salt
  • Saft fra ½ lime
  • 1 neve koriander
  • 1-2 pakker nudler

 

Slik gjør du: 

 

  1. Stek cashewnøttene i en tørr panne på medium varme til de er gyldne.
  2. Skjær paprikaen i tynne strimer og ha den i en stekepanne med revet ingefær, presset hvitløk, finhakket chili, blomkål og olje.
  3. Stek til paprikaen er myk, ca 6 minutter på medium varme. Rør inn red curry og stek i 2 minutter til. Hell i kokosmelk, fishsauce, salt og limesaft.
  4. Kok opp og kok til blomkålen er myk, men har litt tyggemotstand. Skvis inn limesaft og ha i hakket koriander. Kok opp nudler og bland nudlene inn i curryen.
  5. Hvis du vil ha litt mer saus kan du ha i litt vann.
  6. Server med litt ekstra koriander og strø over cashewnøtter.


26.03.2019 14.49.38