Nudler i curry og kokossaus med blomkål og cashewnøtter

    Hvis du vil spise en vegetarrett i uken, er dette den perfekte middagen. Blomkål er en av hovedingrediensene. Det er en god og sunn grønnsak som passer supert i en curry.

    Hvis du vil spise en vegetarrett i uken, er dette den perfekte middagen. Blomkål er en av hovedingrediensene. Det er en god og sunn grønnsak som passer supert i en curry.

    3-4 personer
    Vegetar
    Gluten
    30 minutter

     

    Ingredienser:

    • 1 neve rå cashewnøtter
    • 1 rød paprika
    • 1/2 ts revet fersk ingefær
    • 1 hvitløksfedd
    • 1 rød chili
    • 2 ss olje til steking
    • 250 g blomkål
    • 1 ss red curry
    • 1.5 ts fishsauce
    • 1 boks hermetisk kokosmelk
    • 1 klype salt
    • Saft fra ½ lime
    • 1 neve koriander
    • 1-2 pakker nudler

     

    Slik gjør du: 

     

    1. Stek cashewnøttene i en tørr panne på middels varme til de er gylne.
    2. Skjær paprikaen i tynne strimler og ha den i en stekepanne sammen med revet ingefær, presset hvitløk, finhakket chili, blomkål og olje.
    3. Stek det til paprikaen er myk, ca 6 minutter på middels varme. Rør inn red curry og stek det i 2 minutter til. Hell på kokosmelk, fishsauce, salt og limesaft.
    4. Kok opp og kok til blomkålen er myk, men har litt tyggemotstand. Skvis over litt limesaft og ha i hakket koriander. Kok opp nudler og bland nudlene inn i curryen.
    5. Hvis du vil ha litt mer saus, kan du ha i litt vann.
    6. Server med litt ekstra koriander og strø over cashewnøtter.