Thai yellow curry med kyllingkjøttboller

Hvis du vil lage en thai inspirert rett som fortsatt er enkel og du ikke trenger hundre ingredienser så er dette retten for deg. Veldig smakfull, men mild og god. Du kan bytte ut søtpotet med vanlig potet om du ønsker det. Det er også veldig godt å servere enten nudler eller ris til.

3 personer
Glutenfri
40 min

 

Ingredienser kyllingkjøttboller:

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • ½ ts gurkeimeie (kan sløyfes)
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper
  • 2 ss olje til steking

 

Yellow curry:

  • 2 ss olje
  • 1 liten søtpotet
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 4 ts thai yellow curry paste
  • 5 dl kokosmelk
  • 2.5 dl kokoskrem
  • 1 ss revet ingefær
  • Saft fra ½ lime
  • Salt
  • 1 potte koriander
  • Ramen nudler eller ris

 

Slik gjør du: 

 

  1. Lag først kyllingkjøttbollene ved å blande alle ingrediensene sammen.
  2. Varm opp olje i en panne og bruk en skje til å lage kjøttboller som legger i den varme pannen. Stek til de får en gylden farge, men de trenger ikke være stekt igjennom.
  3. Ta kjøttbollene ut av pannen og på litt mer olje før du har i søtpotet (fjern skall og skjær i litt små terninger) og presset hvitløk. Stek i 4-5 minutter på medium varme.
  4. Ha i yellow curry paste og stek i 2 minutter før du heller i kokosmelk, kokoskrem og revet ingefær. Legg kjøttbollene tilbake i sausen og ha på lokk.
  5. Småkok i 7-8 minutter før du presser i limesaft og smaker til med salt.
  6. Før servering kan du røre inn hakket fersk koriander og server gjerne med ramen-nudler eller ris.


28.01.2021 09.49.00