17.mai pavlova

    Pavlova er en marengskake med krem og masse friske bær. Det finnes en del varianter av pavlova, men denne er klassisk.

    Pavlova er en marengskake med krem og masse friske bær. Det finnes en del varianter av kaken, men dette er en ganske klassisk versjon. Trikset er å få den sprø utenpå og marshmallowaktig inni uten at den blir for seig. Å tilsette hvitvinseddik og maisenna er med på å gi et godt resultat. Du vil ikke smake eddiken, så ikke vær redd for det. Stek pavlovaen i 1 time og 15 minutter før du skrur ovnen av, setter ovnsdøren litt på gløtt og lar pavlovaen stå i ovnen natten over. Det er jo perfekt. Da er det eneste du trenger å gjøre på 17.mai å piske krem og pynte med bær.

    8 personer / 80 min / glutenfri

    INGREDIENSER:

    • 4 eggehviter
    • 200 g sukker
    • 2 ts maisenna
    • 1 ts hvitvinseddik
    • 3 dl kald kremfløte
    • 2 ss sukker
    • 2 ts vaniljesukker
    • Bringebær
    • Blåbær
    • Jordbær

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 150 grader over/undervarme. Legg et bakepapir på et stekebrett.
    2. Skill eggehvitene fra plommene og ha hvitene i en ren bolle. Sørg for at det ikke er noe eggeplomme i hviten, da vil ikke marengsen bli like stiv. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med ballongvisp, men du kan også bruke elektrisk håndvisp.
    3. Visp på middels hastighet til eggehvitene skummer godt. Hell i litt og litt sukker mens maskinen går. Når alt sukkeret er i, skrur du opp hastigheten og lar maskinen kjøre i 2-3 minutter eller til marengsen er blitt stiv og tykk og holder formen. Tilsett maisenna og hvitvinseddik og visp i 5 sekunder.
    4. Ha marengsen på stekebrettet og bre den utover til ca 20 cm i diameter.
    5. Sett brettet inn i ovnen, og skru med en gang ovnstemperaturen ned til 120 grader.
    6. Stek marengsen i 1 time og 15 minutter før du skrur av ovnen. Sett en tynn gjenstand mellom stekeovndøren og ovnen så du får en liten glippe, og la pavlovaen stå i ovnen natten over. Da forhindrer du at den sprekker opp for mye, samtidig som overflaten på pavlovaen tørker ut.
    7. Dagen etter, rett før servering, pisker du sammen kald kremfløte, sukker og vaniljesukker til en myk, men stiv krem.
    8. Pynt pavlovaen med krem og masse friske bær.