Knekkebrød

    Lag sunne og gode knekkebrød til matpakken. Disse smaker utrolig godt og er enkle å slenge sammen en ettermiddag.

    Lag sunne og gode knekkebrød til matpakken. Disse smaker utrolig godt og er enkle å slenge sammen en ettermiddag.

    Info:

    • 2 brett
    • Gluten
    • Vegetar
    • 1,5 time

    Ingredienser:

    • 1 dl valnøtter
    • 1 dl cashewnøtter
    • 2 dl sammalt rugmel
    • 1/2 dl havregryn
    • 1 dl sesamfrø
    • 1 dl gresskarkjerner
    • 1 ts salt
    • 3 dl vann

     

    1. Forvarm ovnen til 160 grader varmluft. Kle to stekebrett med bakepapir og sett til side. Finhakk valnøtter og cashewnøtter eller bruk en liten blender til å kjøre dem til små biter. Bland sammen nøttene, rugmel, havregryn, sesamfrø, gresskarkjerner, salt og vann i en bolle. La stå å svelle på kjøkkenbenken i 40 minutter.

       

    2. Fordel røren ut på de to stekebrettene. Legg et bakepapir over og rull røren utover til et tynt lag med en kjevle. Dra av bakepapiret og lag spor i røren med en pizzakutter. Da er det enklere å knekke knekkebrødene fra hverandre etter steking.

       

    3. Stek i ca. 40 minutter eller til knekkebrødene er gylne. Mange liker dem heller litt for mye stekt enn for lite.