Bursdagskake

    Dette er bursdagskaken sin det! Masse deilig sjokoladekrem, både utenpå, men også inni kaken.

    Dette er bursdagskaken sin det! Masse deilig sjokoladekrem, både utenpå og inni. Bursdagsstrøssel i kakebunnene, i kremen og utenpå gjør at kaken er klar for et hvert festbord. Ikke bare ser den veldig god ut, den er megagod! Kanskje dette blir kaken du skal lage til bursdagen din i år? Eller bursdagen til barna dine? De kommer til å elske den!

    8 personer
    Gluten
    Vegetar
    2 timer

     

    Ingredienser kakebunn:

    • 3 egg
    • 300 g sukker
    • 150 g smeltet smør
    • 1 dl melk
    • 0.5 dl rømme
    • 275 g hvetemel
    • 2 ts bakepulver
    • 2 ts vaniljesukker
    • 4 ss kakestrøssel

    Ingredienser sjokoladekrem:

    • 200 g mørk sjokolade, smeltet
    • 250 g romtemperert smør
    • 150 g melis
    • 2 ss kakaopulver
    • 2 klyper salt

    Slik gjør du: 

    1. Forvarm ovnen til 175 grader. Kle bunnen av to 18-20 cm springformer med bakepapir og smør sidene.
      Pisk egg og sukker til en lys og tykk eggedosis. Smelt smør og rør inn melk og rømme. Bland sammen de tørre ingrediensene. Hell de tørre ingrediensene og smør- og melkeblandingen i eggedosisen. Pisk alt kjapt sammen til en klumpefri røre. Rør inn kakestrøssel.
      Hell røren i formene. Stek i ca. 40 minutter, eller til kakene er gjennomstekt. Avkjøl kakebunnene på rist.
    2. Del de avkjølte kakebunnene i to så du får fire kakebunner som er like store.

    3. Smelt sjokoladen til glasuren og avkjøl den til romtemperatur.
      Pisk sammen smør, melis og kakaopulver til glasuren i 5 minutter på høy hastighet. Bruk en kjøkkenmaskin eller elektrisk håndvisp.
      Tilsett den smeltede, avkjølte sjokoladen og salt. Pisk til en jevn og glatt glasur. Hvis den er litt rennende kan du sette den noen minutter i kjøleskapet.
      Fordel litt av glasuren på en av kakebunnene, smør den utover, dryss over litt kakestrøssel og legg kakebunn nr. 2 oppå. Forsett slik til alle kakebunnene er oppå hverandre. Fordel resten av glasuren på toppen og rundt hele kaken. Avslutt med å strø kakestrøssel på toppen av kaken.

    4. Denne kaken bør spises romtemperert. Ta den ut av kjøleskapet noen timer før servering.