En røre - tre kaker

Denne sjokoladekakeoppskriften kan hele familien være med å bake. Barna kan være med å røre i kakerøren, fylle muffinsformer og pynte med glasur og bær.

 

 

Bake med kefir

Denne sjokoladekakerøren inneholder kefir, som gir en ekstra saftig kake. Den kan bakes i hjerteform til noen du er glad i, men du kan også bake kaken i en springform på ca. 24 cm eller i en liten langpanne.

Du kan også se flere suverende langpannekakeoppskrifter her!

Kaken er pyntet med sjokoladeglasur. Del kaken i to og fyll med glasuren, eller smør sjokoladeglasuren på toppen av kaken. Stryk glasuren utover, og la den gjerne renne ned på sidene. Topp kaken med friske bær og sitronmelisse.

 

 

Grunnoppskrift på sjokoladekake

 

Dette trenger du:

 

  • 100 gram smør

  • 3 egg

  • 300 gram sukker

  • 4 dl kefir (eller kulturmelk)

  • 350 gram hvetemel

  • 4 ss bakekakao

  • 2 ts natron

 

Glasur:

  • 2,5 dl fløte

  • 250 gram kokesjokolade

  • evt. 400-500 gram melis

 

Slik baker du kaken:

  1. Smelt smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett deretter smør og kefir. Rør lett sammen.

  2. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt blandingen inn i røren. Rør sammen.

  3. Kle bunnen av en springform med bakepapir og pensle smør rundt kantene av formen. Hell røren i formen.

  4. Stek kaken i en forvarmet ovn på varmluft 180 grader i ca. 45-50 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en fyrstikk inn i kaken: Det skal ikke henge igjen noe deig på fyrstikken når du trekker den ut.

 

ekspertens tips til å lykkes med kakebaksten.

 

 

Slik lager du glasuren:

  1. Varm opp fløten til kokepunktet.

  2. Hakk sjokoladen i små biter og legg i den varme fløten. La sjokoladen ligge i fløten i noen minutter.

  3. Rør rundt til sjokoladen er smeltet. Sjokoladeglasuren er nå ganske flytende. Tilsett litt melis hvis du vil ha en tykkere krem, eller la den stå litt i kjøleskapet. Men ikke la den så for lenge, da vil den stivne.

 

 

Slik baker du muffins

Den samme røren kan også brukes til muffins, den gir ca. 25 stk.

 

Slik gjør du det:

  1. Fyll muffinsformene 3/4 fulle og stek dem på 180 grader i en forvarmet ovn i ca. 15 min.

  2. Sjekk om de er ferdig stekt ved å stikke en fyrstikk inn i en av muffinsene: Det skal ikke henge igjen noe deig på fyrstikken når du trekker den ut.

  3. Fyll glasuren i en engangssprøytepose, klipp av tuppen eller bruk en kaketip.

  4. Lag fine glasurtopper på muffinsene, og pynt med sjokoladehjerter eller kakestrøssel.

 


09.01.2017 11.51.48