Eplemuffins med salt karamell

Saftige, gode eplemuffins med kanel og kardemomme. Hele huset vil dufte himmelsk mens disse stekes i ovnen. Jeg drysser over masse salt karamell når de kommer ut av ovnen som tar disse muffinsene til helt nye høyder.

9 muffins
45 min
Gluten

 

Ingredienser salt karamell:

  • 100 g sukker
  • 3 ss vann
  • 1 stor ss smør
  • 1 dl kremfløte
  • 1/2 ts salt

Ingredienser eplemuffins:

  • 100 g romtemperert smør
  • 100 g sukker
  • 2 egg
  • 150 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ss rømme
  • 0.5 dl melk
  • 1 stk eple

 

Slik gjør du: 

 

  1. Du kan starte med å lage karamellen så den er gjort.
  2. Rør sammen vann og sukker i en liten kjele. Kok opp uten å røre på høy varme. Når sukker/vann har blitt til et godt gylden farge kan du fra kjelen av varmen og rør inn smør.
  3. Rør så inn fløte, litt av gangen. Sett karamellen tilbake på varmen og la småkoke i 2 minutter.
  4. Rør inn salt. Sett til side.

 

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Sett frem et muffinsbrett med papirformer nedi.
  2. Pisk sammen romtemperert smør og sukker til det er hvitt og luftig, ca. 5-6 minutter på høy hastighet.
  3. Tilsett ett egg av gangen og pisk litt til.
  4. Bland sammen hvetemel, bakepulver, salt, kardemomme, kanel og vaniljesukker og pisk det inn sammen med rømme og melk.
  5. Skjær eplet (uten å skrelle det) i tynne skiver og fordel skivene ned i deigen i hver form. Jeg brukte kun ett eple.
  6. Dryss over med litt kanel og kardemomme.
  7. Stek på 175 grader i 15 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt.
  8. Avkjøl på rist.
  9. Dryss over karamell og spis.


17.02.2020 12.49.00