Grove horn med cottage cheese
Herlige grove horn med cottage cheese som gjør dem ekstra saftige. Dekorative på lunsjbordet eller i matboksen, de er like gode om du spiser de med pålegg eller til en suppe eller salat.

Oppskriften er hentet fra TINE kjøkken
Ca. 32 rundstykker | 1 time, 15 minutter
INGREDIENSER:
- 50 g gjær
- 4.5 dl vann
- 1 ss sukker
- 1 ss sesamfrø
- 1 ts salt
- 1 dl havregryn (små)
- 5 dl sammalt hvete, grov
- 9 dl hvetemel (ca.)
- 1 stk egg (til pensling)
- 1 dl sesamfrø (til dryss)
FREMGANGSMÅTE:
- Sett stekeovnen på 225 °C. Dekk stekeplater med bakepapir. Denne oppskriften gir ca. 32 rundstykker.
- Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett cottage cheese. Bland i sukker, sesamfrø, salt, havregryn og mel. Rør til deigen blir glatt og smidig og knapt slipper bakebollen.
- Dekk bollen med plast og sett den til heving på et lunt sted i 20 - 30 minutter.
- Ha deigen på bakebordet, elt den og del i 4 emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv som skjæres i 8 trekanter. Rull trekantene sammen fra bredsiden, form til horn og legg på bakepapiret på stekeplaten med spissen ned. La hornene etterheve under plast på et lunt sted i ca. 20 minutter.
- Pensle med egg og dryss på sesamfrø før hornene stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Du kan også bruke Kesam® i deigen i stedet for cottage cheese.



