Grove horn med cottage cheese

    Herlige grove horn med cottage cheese som gjør dem ekstra saftige. Dekorative på lunsjbordet eller i matboksen, de er like gode om du spiser de med pålegg eller til en suppe eller salat.

    Grove horn med cottage cheese
    Oppskriften er hentet fra TINE kjøkken

    Ca. 32 rundstykker | 1 time, 15 minutter

    INGREDIENSER:

    • 50 g gjær
    • 4.5 dl vann
    • 1 ss sukker
    • 1 ss sesamfrø
    • 1 ts salt
    • 1 dl havregryn (små)
    • 5 dl sammalt hvete, grov
    • 9 dl hvetemel (ca.)
    • 1 stk egg (til pensling)
    • 1 dl sesamfrø (til dryss)

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Sett stekeovnen på 225 °C. Dekk stekeplater med bakepapir. Denne oppskriften gir ca. 32 rundstykker.
    2. Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett cottage cheese. Bland i sukker, sesamfrø, salt, havregryn og mel. Rør til deigen blir glatt og smidig og knapt slipper bakebollen.
    3. Dekk bollen med plast og sett den til heving på et lunt sted i 20 - 30 minutter.
    4. Ha deigen på bakebordet, elt den og del i 4 emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv som skjæres i 8 trekanter. Rull trekantene sammen fra bredsiden, form til horn og legg på bakepapiret på stekeplaten med spissen ned. La hornene etterheve under plast på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    5. Pensle med egg og dryss på sesamfrø før hornene stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

    Du kan også bruke Kesam® i deigen i stedet for cottage cheese.