Soloboller med Kvikklunsj

    Klassiske boller med Solo og Kvikklunsj, perfekt til påsken!

    Gluten / ca 110 min / 20-24 boller

    INGREDIENSER:

    • 900 g hvetemel
    • 125 g sukker
    • 50 g gjær eller en pose tørrgjær
    • 1 klype salt
    • ½ ts kardemomme
    • 1 egg
    • 2 dl melk
    • 3 dl Solo
    • 3 ss appelsinjuice
    • 150 g smør, romtemperert i terninger
    • 100 g Kvikklunsj i grove biter
    • 1 egg til pensling

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Ha alle de tørre ingrediensene (utenom sjokoladen) i en bakebolle.
    2. Varm melk og Solo i en kjele til ca 30-35 grader.
    3. Del romtemperert smør i terninger og sett til side.
    4. Ha Solo- og melkeblandingen og ett egg i bakebollen og elt deigen i 5 minutter til du har en smidig deig.
    5. Ha i smøret, litt etter litt, og elt helt til smøret et godt blandet i deigen. Ca 10 minutter.
    6. Til slutt har du hakkede biter av sjokoladen i deigen og elter forsiktig til sjokoladen er fordelt.
    7. Kle bakebollen med plast eller lokk, sett den på et lunt sted og la deigen heve i ca 60 minutter.

    Ha deigen på et melet underlag, og del den i 20-24 emner. Trill boller og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk bollene med et kjøkkenhåndkle og sett til etterheving i 30-40 minutter.

    Pensle bollene med pisket egg og stek dem på 225 grader (over-og undervarme) i ca 11-13 minutter, til bollene er gyllenbrune.

    Avkjøl Solobollene på rist. Nyt med et glass iskald Solo!

     

    Oppskriften er laget i samarbeid med Ringnes.