Gulrotkake med nøtter og luftig glasur

Gulrotkake er en av mine favorittkaker. Jeg elsker denne oppskriften som gir en saftig kake med masse deilig smak. I glasuren har jeg i kremfløte som gjør at jeg kan piske den opp til en skikkelig luftig glasur. Dette her er skikkelig YUM!

1 kake
Gluten
Vegetar
60 minutter

  

Ingredienser:

Kake

  • 250 g sukker
  • 2.25 dl raps eller solsikkeolje
  • 4 egg
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • ¼ ts malt muskat
  • 1 klype salt
  • 250 g finrevet gulrot
  • 1 revet grønt eple
  • 75 g hakkete pecannøtter

Glasur

  • 100 g romtemperert smør
  • 250 g kald kremost
  • 125 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl kald kremfløte

  

Slik gjør du: 

 

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Kle en 22 x 33 cm bakeform med bakepapir og sett til side.
  3. Pisk sammen sukker, olje og egg til det tykner. Ca 5 minutter på høy hastighet med en kjøkkenmaskin.
  4. I en annen bolle kan du røre sammen hvetemel, bakepulver, natron, vaniljesukker, kanel, kardemomme, muskat og salt.
  5. Skrell gulrøttene og riv dem fint med et rivjern. Riv også eplet (du trenger ikke skrelle eplet).
  6. Pisk de tørre ingrediensene sammen med de våte. Rør til slutt inn revet gulrot, revet eple og hakkede nøtter.
  7. Hell røren i formen.
  8. Stek kaken i ca. 30-35 minutter eller til den er gjennomstekt.
  9. Avkjøl kaken før du løfter den ut av formen.

 

  1. For å lage glasuren kan du ha alle ingrediensene unntatt kremfløten i en høy kolbe eller dl-mål.
  2. Bruk en stavmikser til å blende alt sammen til en jevn krem. Hell kremen i en bolle og ha i kald kremfløte. Pisk med en elektrisk håndvisp til du får en myk, men stiv krem.
  3. Fordel kremen på den avkjølte kaken og server.


21.10.2019 11.49.00