Blåbær- og sitronformkake

    Denne blåbær- og sitronformkaken er HIMMELSK god og ekstremt saftig.

    Denne blåbær- og sitronformkaken er HIMMELSK god og ekstremt saftig! Den er såpass saftig fordi man heller over en sitron- og honningsirup med en gang kaken kommer ut av ovnen. Sirupen trekker ned i kaken og gjør den skikkelig saftig.

    Trikset med blåbærene er å røre dem inn helt til slutt, når røren er ferdig. Vend dem kjapt inn så ikke hele kakerøren blir blå. Bruk gjerne frosne blåbær. De har mye mer smak enn de store ferske man kjøper i butikken. Men vent med å ta dem ut  fra fryseren til rett før de skal brukes. Da rekker de ikke å tine (blåbær gir fra seg veldig mye farge når de tiner). 

     

    Ingredienser:

    KAKERØRE

    • 150 g romtemperert smør
    • 175 g sukker
    • Finrevet sitronskall fra 1/2 sitron
    • 2 egg
    • 200 g hvetemel
    • 1 ts bakepulver
    • 1.5 dl melk
    • 125 g frosne blåbær

    SITRON- OG HONNINGSIRUP

    • 0.5 dl sitronsaft
    • 100 g melis
    • 3 ss flytende honning

    MELIS- OG SITRONGLASUR

    • 150 g melis
    • sitronsaft

     

    Fremgangsmåte kake:

    1. Forvarm ovnen til 175 grader under/overvarme. Kle en brødform (25-30 cm) med bakepapir eller bruk en liten rund springform.
    2. Visp sammen smør, sukker og finrevet sitronskall med en elektrisk håndvisp til det er hvitt og kremet. Visp inn ett egg av gangen.
    3. Bland sammen de tørre ingrediensene og ha dem i røren. Tilsett melk, og visp alt sammen.
    4. Rør de frosne blåbærene kjapt inn til slutt. Trikset er å ikke røre for mye, for da blir hele deigen blå. Vend bærene forsiktig og kjapt inn så kakerøren beholder den lyse fargen.
    5. Hell røren i formen (den er ganske tykk).
    6. Stek i 45-50 minutter eller til kaken er gjennomstekt. Sjekk gjerne etter 35 minutter, for så å sjekke hvert 5. minutt.
    7. Mens kaken steker lager du sirupen som skal helles over den varme kaken.

    Fremgangsmåte glasur:

    1. Varm opp honning og sitronsaft på svak varme. Trekk kjelen av platen og rør inn melis.
    2. Stikk små hull med en kakestikker/tynn strikkepinne på hele overflaten av kaken når du tar kaken ut av ovnen. Hell  glasuren litt sakte over kaken så den renner ned i kaken.
    3. La kaken stå i 10 minutter før du tar den ut av formen.
    4. Når kaken er avkjølt, rører du sammen melis og sitronsaft til en litt tykk glasur.
    5. Smør glasuren over kaken. Du kan gjerne finrive litt sitronskall over i tillegg.

    Blåbær og sitronkake__P2B6887.jpg