Bursdagskake

    Dette er bursdagskaken sin det! Masse deilig sjokoladekrem, både utenpå, men også inni kaken. Jeg har bursdagsstrøssel i kakebunnene, i kremen og utenpå som gjør at denne kaken er klar for et hvert festbord. Ikke bare ser den veldig god ut, den er megagod! Kanskje dette blir kaken du skal lage til bursdagen din i år? Eller bursdagen til barna dine, de kommer til å elske den!

    8 pers
    Gluten
    Vegetar
    2 timer

     

    Ingredienser kakebunn:

    • 3 egg
    • 300 g sukker
    • 150 g smeltet smør
    • 1 dl melk
    • 0.5 dl rømme
    • 275 g hvetemel
    • 2 ts bakepulver
    • 2 ts vaniljesukker
    • 4 ss kakestrøssel

    Ingredienser sjokoladekrem

    • 250 g romtemperert smør
    • 150 g melis
    • 2 ss kakaopulver
    • 200 g mørk sjokolade, smeltet
    • 2 klyper salt

     

    Slik gjør du: 

     

    1. Forvarm ovnen til 175 grader. Kle bunnen av to 18-20 cm springformer med bakepapir og smør sidene.
      Pisk egg og sukker til en lys og tykk eggedosis. Smelt smør og rør inn melk og rømme. Bland sammen de tørre ingrediensene. Hell de tørre ingrediensene i eggedosisen sammen med smør og melkeblandingen. Pisk alt kjapt sammen til du får en klumpefri røre. Rør inn kakestrøssel.
      Hell røren i formene. Stek i ca. 40 minutter, eller til kakene er gjennomstekt. Avkjøl kakebunnene på rist.

       

    2. Når kakebunnene er helt avkjølt kan du dele dem i to så du får fire kakebunnen som er like store.

       

    3. For å lage glasuren kan du piske sammen smør, melis og kakaopulver i 5 minutter på høy hastighet. Bruk en kjøkkenmaskin eller elektrisk håndvisp. Hell i smeltet (avkjølt til romtemp) sjokolade og salt. Pisk til du har en jevn og glatt glasur. Hvis den er litt rennende kan du sette den noen minutter i kjøleskapet.
      Fordel glasur på en av kakebunnene, smør utover, dryss over litt kakestrøssel og legg kakebunn nr. 2 oppå. Forsett slik til alle kakebunnene er oppå hverandre. Fordel resten av glasuren på toppen og rundt hele kaken. Avslutt med å strø kakestrøssel på toppen av kaken.

       

    4. Denne kaken bør spises romtemperert. Ta den ut av kjøleskapet noen timer før servering.