Gulrotkake med nøtter og luftig glasur

    Gulrotkake er en favoritt for mange, og denne oppskriften gir en saftig kake med masse deilig smak. Kremfløte i glasuren gjør den skikkelig luftig, skikkelig YUM!

    Gulrotkake er en favoritt for mange, og denne oppskriften gir en saftig kake med masse deilig smak. Kremfløte i glasuren gjør den skikkelig luftig, skikkelig YUM!

    1 kake
    Gluten
    Vegetar
    60 minutter

      

    Ingredienser:

    Kake

    • 250 g sukker
    • 2.25 dl raps- eller solsikkeolje
    • 4 egg
    • 300 g hvetemel
    • 1 ts bakepulver
    • 1 ts natron
    • 1 ts vaniljesukker
    • 2 ts kanel
    • 1 ts kardemomme
    • ¼ ts malt muskat
    • 1 klype salt
    • 250 g finrevet gulrot
    • 1 revet grønt eple
    • 75 g hakkete pekannøtter

    Glasur

    • 100 g romtemperert smør
    • 250 g kald kremost
    • 125 g melis
    • 1 ts vaniljesukker
    • 2 dl kald kremfløte

      

    Slik gjør du: 

     

    1. Forvarm ovnen til 175 grader.
    2. Kle en 22 x 33 cm bakeform med bakepapir og sett til side.
    3. Pisk sammen sukker, olje og egg til det tykner, ca 5 minutter på høy hastighet med en kjøkkenmaskin.
    4. Rør sammen hvetemel, bakepulver, natron, vaniljesukker, kanel, kardemomme, muskat og salt i en annen bolle.
    5. Skrell gulrøttene og riv dem fint med et rivjern. Riv eplet også (du trenger ikke å skrelle det).
    6. Pisk de tørre ingrediensene sammen med de våte. Rør til slutt inn revet gulrot, revet eple og hakkede nøtter.
    7. Hell røren i formen.
    8. Stek kaken i ca. 30-35 minutter eller til den er gjennomstekt.
    9. Avkjøl kaken før du løfter den ut av formen.

     

    1. Ha alle ingrediensene til glasuren, unntatt kremfløten, i en høy kolbe eller dl-mål.
    2. Bruk en stavmikser til å kjøre alt sammen til en jevn krem. Hell kremen i en bolle og tilsett kald kremfløte. Pisk med en elektrisk håndvisp til du får en myk, men stiv krem.
    3. Fordel kremen på den avkjølte kaken og server.