Ostekake med sitronkrem

    1 kake / Gluten / Vegetar / 60 min + avkjøling på 2 timer

    INGREDIENSER:

    Kjeksbunn:

    • 200 g digestivekjeks
    • 100 g smeltet smør

    Ostekakefyll:

    • 500 g kremost
    • 75 g sukker
    • 3 dl kremfløte

    Sitronkrem:

    • 2 eggeplommer
    • 2 egg
    • 175 g sukker
    • Skall fra 1 sitron
    • 1.5 dl sitronsaft
    • 150 g mykt smør

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Lag kaken ved å smelte smøret og røre det inn i finknust kjeks. Rør godt sammen.
    2. Kle bunnen og sidene av en 20 cm rund springform med bakepapir. Press kjeksen ned og fordel godt utover.
    3. Lag ostekakefyllet ved å vispe sammen kremost og sukker. Ha i kald kremfløte og visp til en stiv, men myk krem.
    4. Hell fyllet over bunnen og sett kaldt i minst 2 timer.
    5. Lag sitronkremen ved å vispe sammen eggeplommer, egg, sukker, sitronsaft og finrevet sitronskall i en kjele.
    6. Visp godt mens du varmer opp på middels/lav varme. Hvis du bruker for høy varme eller ikke visper, kan du ende opp med en type eggerøre.
    7. Når kremen begynner å tykne, skrur du varmen av platen og visper inn litt og litt av smøret.
    8. Når alt smøret er vispet inn, sile du kremen og setter den kaldt i minst 2 timer så den tykner enda mer.
    9. Fordel sitronkremen over ostekaken, så mye som du ønsker.
    10. Server.