Pavlovabunn du kan fryse ned

    Festforberedelser du kan gjøre i god tid før festen. Dette er en kake du fint kan fryse ned i forveien.

    1 kake / Gluten / 2 timer

    INGREDIENSER:

    Pavlovabunn:

    • 4 eggehviter
    • 200 g sukker
    • 2 ts maisenna
    • 1 ts hvitvinseddik

    Topping:

    • 3 dl kremfløte
    • 2 ss sukker
    • 1 ss vaniljesukker
    • Jordbær
    • Pistasj

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 150 grader over/undervarme.
    2. Pisk eggehvitene til de blir litt stive på lav/medium hastighet i en kjøkkenmaskinbolle med ballongvisp.
    3. Hell i sukker, litt av gangen mens maskinen går. Når alt sukkeret er tilsatt kan du skru hastigheten opp til høy. Pisk i ca. 4-5 minutter eller til du har fått en stiv og blank marengs uten sukkerkorn.
    4. Vend inn maisenna og hvitvinseddik med en slikkepott.
    5. Kle et stekebrett med bakepapir og ha den tykke marengsen på papiret. Lag en litt høy pavlova som er ca. 20 cm i diameter.
    6. Skru ovnstemperaturen ned til 120 grader og sett pavlovaen inn.
    7. Stek i 1 time og 10 minutter før du skrur ovnen av, men ikke ta pavlovaen ut.
    8. Sett en stekespade eller lignende i ovnsdøren så du får en liten glippe hvor varm luft kan sive ut. La pavlovaen stå i ovnen for å tørke natten over eller til ovnen er kald.
    9. Nå kan du fint pakke den inn i plastfolie og fryse ned.
    10. Ta kaken ut av fryseren 1 time eller mer før du skal servere den.

    Krem:

    1. Pisk sammen kremfløte, sukker og vaniljesukker til du har en tykk, men myk krem. Ha den over pavlovaen og pynt med jordbær og hakkede pistasjnøtter.