Saftig klementin-formake

    Saftig og god klementinkake med melisglasur. En kake som alltid går ned på høykant.

    1 formkake / 1 t 10 min / Gluten

    INGREDIENSER:

    • 150 g romtemperert smør
    • 175 g sukker
    • 2 egg, romtemperert
    • Finrevet skall fra 1 klementin
    • Saft fra 1 klementin
    • 200 g hvetemel
    • 2 dl melk
    • 1 ts bakepulver
    • 2 ts vaniljesukker

    Ingredienser glasur:

    • 100 g melis
    • Saft fra klementin
    • Saft fra sitron

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 175 grader under/overvarme. Kle en brødform med bakepapir eller bruk en liten rund springform.
    2. Visp sammen smør, sukker og finrevet sitronskall med en elektrisk håndvisp til det er hvitt og kremet. Visp inn ett egg av gangen.
    3. Bland de tørre ingrediensene og ha dem i røren med melk. Visp alt sammen og
    hell røren i formen.
    4. Stek i 45-50 minutter eller til kaken er gjennomstekt. Sjekk gjerne etter 35 minutter, for så å sjekke hvert 5. minutt.
    5. Mens kaken steker, lager du glasuren.

    1. Rør sammen melis og litt av saften fra en klementin og litt av saften fra en sitron. Ha i så mye eller lite klementin-/sitronsaft som du ønsker for å få den konsistensen du liker.