Sjokoladekake med skikkelig digg glasur

    Denne kaken er veldig enkel å lage. Det er faktisk bare å slenge sammen ingrediensene og vispe i noen sekunder. Glasuren er til å dø for!!

    Denne kaken er veldig enkel å lage. Det er faktisk bare å slenge sammen ingrediensene og vispe i noen sekunder. Glasuren er til å dø for!!

     

    Ingredienser:

    KAKERØRE:

    • 200 g hvetemel
    • 200 g sukker
    • 50 g kakaopulver
    • 1 ts natron
    • 1/2 ts bakepulver
    • 2 klyper salt
    • 0,5 dl rapsolje eller solsikkeolje
    • 2,5 dl melk
    • 2 egg

    GLASUR:

    • 300 g romtemperert smør
    • 150 g mørk kokesjokolade
    • 150 g melis
    • 3 ss bakekakao
    • 2 klyper salt
    • 2 ts vaniljesukker

     

    Fremgangsmåte:

    1. Forvarm ovnen til 175 grader.
    2. Kle en 22 cm rund springform med bakepapir i bunnen og smør sidene.
    3. Visp sammen alle ingrediensene med en elektrisk håndvisp i ca. 40 sekunder.
    4. Hell røren i formen og stek i 30-35 minutter eller til kaken er ferdig stekt. Du kan sjekke om den er ferdigstekt ved å stikke en kakenål ned i kaken. Hvis pinnen kommer ut ren, er de ferdige. Om det henger deig på pinnen så stek den litt til.
    5. Hvelv kakebunnen ut av formen og avkjøl den helt på rist.
    6. For å lage glasuren kan du smelte hakket sjokolade over vannbad. Sett til side for å avkjøles i 5-10 minutter.
    7. Ha romtemperert smør i en kjøkkenmaskin med k-visp og pisk på høy hastighet i 7 minutter. Smøret skal bli hvitt og luftig. (Et tips hvis du ikke har romtemperert smør er å fylle en skål med lunkent vann, ha smørterninger i vannet og la det ligge i 5 minutter. Da blir smøret mykt.)
    8. Ha melis, bakekakao, vaniljesukker og salt sammen med smøret og pisk i nye 3 minutter. Hell så i smeltet sjokolade og pisk alt sammen til en myk krem.
    9. Pynt kaken med kremen.