Sjokoladekake med skikkelig digg glasur

    Denne kaken er veldig enkel å lage. Det er faktisk bare å slenge sammen ingrediensene og vispe i noen sekunder. Glasuren er til å dø for!!

     

    Ingredienser:

    KAKERØRE:

    • 200 g hvetemel
    • 200 g sukker
    • 50 g kakaopulver
    • 1 ts natron
    • 1/2 ts bakepulver
    • 2 klyper salt
    • 0,5 dl rapsolje eller solsikkeolje
    • 2,5 dl melk
    • 2 egg

    GLASUR:

    • 300 g Romtemperert smør
    • 150 g Mørk kokesjokolade
    • 150 g Melis
    • 3 ss Bakekakao
    • 2 klyper Salt
    • 2 ts Vaniljesukker

     

    Fremgangsmåte:

    1. Forvarm ovnen til 175 grader.
    2. Kle en 22 cm rund springform med bakepapir i bunnen og smør sidene.
    3. Visp sammen alle ingrediensene med en elektrisk håndvisp i 40 sekunder ca.
    4. Fordel røren i formen og stek i 30-35 minutter eller til den er ferdig stekt. Du kan sjekke om kaken er ferdigstekte ved å stikke en kakenål ned i kakene. Hvis pinnen kommer ut ren så er de ferdige. Om det henger deig på pinnen så stek dem litt til.
    5. Velt kakebunnen ut av formen og avkjøl helt på rist.
    6. For å lage glasuren kan du smelte hakket sjokolade over vannbad. Sett til side for å avkjøles i 5-10 min.
    7. Ha romtemperert smør i en kjøkkenmaskin med k-visp og pisk på høy hastighet i 7 minutter. Smøret skal bli hvitt og luftig. (Et tips hvis du ikke har romtemperert smør er å fylle en skål med lunkent vann, ha smørterninger i vannet og la det ligge i 5 minutter. Da blir smøret mykt.)
    8. Ha melis, bakekakao, vaniljesukker og salt sammen med smøret og pisk i nye 3 minutter. Hell så i smeltet sjokolade og pisk alt sammen til en myk krem.
    9. Pynt kaken med kremen

     

    2021 04 19 - OBS IDA8282.jpg