"Tress"-kake

Denne kaken kan lages på mange måter. Selve kakebunnen er den samme, men jeg har laget tre forskjellige glasurer ut av samme base. Så du kan enten lage en av glasurene og smøre på hele kaken, eller du kan lage alle tre og lage en “tresskake”.

1 stor langpanne / 60 min / gluten

KAKEBUNN:

Ingredienser:

  • 4 egg
  • 400 g sukker
  • 300 g smeltet smør
  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 3 dl melk
  • 575 g hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 4 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakaopulver

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en langpanne med bakepapir og sett til side.
  2. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Det tar ca. 5 minutter på høy hastighet.
  3. Smelt smøret i en kjele, trekk kjelen av varmen og rør inn hakket sjokolade.
  4. Hell melken i smøret.
  5. Rør sammen de tørre ingrediensene.
  6. Hell de tørre ingrediensene i eggedosisen sammen med smør-blandingen og pisk alt sammen til en jevn røre uten klumper.
  7. Hell kakerøren i langpannen og stek i ca. 20 minutter eller til kaken er akkurat gjennomstekt.
  8. Avkjøl helt.

GLASUR:

Ingredienser base:

  • 300 g kald kremost
  • 150 g melis
  • 150 g romtemp smør
  • 1 ts vaniljesukker

Ingredienser sjokolade:

  • Full versjon:150 g smeltet mørk sjokolade
  • Tress versjon: 50 g smeltet mørk sjokolade

Ingredienser bringebær:

  • Full versjon: 100 g tinte bringebær
  • Tress versjon: 30 g tinte bringebær

Ingredienser hvit glasur:

  • Full versjon: 3 ss sitronsaft + Skall fra ½ sitron
  • Tres versjon: 1 ss sitronsaft + ½ ts finrevet sitronskall

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bruk en stavmikser til å kjøre glasuren til basen til en glatt krem. Hvis du skal lage hele som sjokoladeglasur så smelter du sjokoladen over vannbad, avkjøler den til romtemp og rører den inn.
  2. Hvis du skal lage hele til bringebærglasur så rører du inn de tinte bringebærene (hell av evt bringebærsaft da den vil tynne ut glasuren).
  3. Hvis du skal lage hele til hvit glasur kan du røre inn sitronsaft og finrevet sitronskall.
  4. Hvis du skal lage “tres-kake” så kan du dele den ferdige glasurbasen i tre skåler. Så kan du dele resteredene på tre og røre inn. Feks skal du da bruke 50 g smeltet sjokolade til ⅓ base glasur.

Tresskake.jpg