Knekkebrød

Lag sunne og gode knekkebrød til matpakken. Disse smaker utrolig godt og er enkle å slenge sammen en ettermiddag.

Info:

  • 2 brett
  • Gluten
  • Vegetar
  • 1,5 time

Ingredienser:

  • 1 dl valnøtter
  • 1 dl cashewnøtter
  • 2 dl sammalt rugmel
  • 1/2 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 ts salt
  • 3 dl vann

 

  1. Forvarm ovnen til 160 grader varmluft. Kle to stekebrett med bakepapir og sett til side. Finhakk valnøtter og cashewnøtter eller bruk en liten blender til å kjøre dem til små biter. Bland sammen nøttene, rugmel, havregryn, sesamfrø, gresskarkjerner, salt og vann i en bolle. La stå å svelle på kjøkkenbenken i 40 minutter.

     

  2. Fordel røren ut på de to stekebrettene. Legg et bakepapir over og rull røren utover til et tynt lag med en kjevle. Dra av bakepapiret og lag spor i røren med en pizzakutter. Da er det enklere å knekke knekkebrødene fra hverandre etter steking.

     

  3. Stek i ca. 40 minutter eller til knekkebrødene er gyldne. Jeg liker dem heller litt for mye stekt enn for lite.


25.06.2019 10.00.00