Eplemuffins med salt karamell

    Saftige, gode eplemuffins med kanel og kardemomme. Hele huset vil dufte himmelsk mens disse stekes i ovnen. Drypp over masse salt karamell når de kommer ut av ovnen. Det tar disse muffinsene til helt nye høyder.

    Saftige, gode eplemuffins med kanel og kardemomme. Hele huset vil dufte himmelsk mens disse stekes i ovnen. Drypp over masse salt karamell når de kommer ut av ovnen. Det tar disse muffinsene til helt nye høyder.

    9 muffins
    45 minutter
    Gluten

     

    Ingredienser salt karamell:

    • 100 g sukker
    • 3 ss vann
    • 1 stor ss smør
    • 1 dl kremfløte
    • 1/2 ts salt

    Ingredienser eplemuffins:

    • 100 g romtemperert smør
    • 100 g sukker
    • 2 egg
    • 150 g hvetemel
    • 2 ts vaniljesukker
    • 1 ts bakepulver
    • 1 klype salt
    • 1 ts kanel
    • 1 ts kardemomme
    • 2 ss rømme
    • 0.5 dl melk
    • 1 eple

     

    Slik gjør du: 

     

    1. Start med å lage karamellen.
    2. Rør sammen vann og sukker i en liten kjele. Kok opp  på høy varme uten å røre. Trekk kjelen av varmen når sukker/vann har fått god, gyllen farge. Rør inn smør.
    3. Rør så inn fløte, litt av gangen. Sett karamellen tilbake på varmen og la småkoke i 2 minutter.
    4. Rør inn salt. Sett til side.

     

    1. Forvarm ovnen til 175 grader. Sett frem et muffinsbrett med papirformer nedi.
    2. Pisk sammen romtemperert smør og sukker til det er hvitt og luftig, ca. 5-6 minutter på høy hastighet.
    3. Tilsett ett egg av gangen og pisk litt til.
    4. Bland sammen hvetemel, bakepulver, salt, kardemomme, kanel og vaniljesukker og pisk det inn sammen med rømme og melk.
    5. Skjær eplet (uten å skrelle det) i tynne skiver og fordel skivene ned i deigen i hver form.
    6. Dryss over med litt kanel og kardemomme.
    7. Stek på 175 grader i 15 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt.
    8. Avkjøl på rist.
    9. Drypp over karamell og spis.