Vaniljemuffins med bringebær-ostekrem

    Valentine nærmer seg, og det er en super unnskyldning for å bake noe skikkelig godt. Vaniljemuffins med bringebær-ostekrem og et lite bringebær i midten av det hele, er skikkelig gode muffins uten å smake for søtt.

    Valentine nærmer seg, og det er en super unnskyldning for å bake noe skikkelig godt. Vaniljemuffins med bringebær-ostekrem og et lite bringebær i midten av det hele, er skikkelig gode muffins uten å smake for søtt.

    12 stk
    60 min
    Gluten
    Vegetar 

    Ingredienser muffinsrøre:

    • 100 g romtemperert smør
    • 100 g sukker
    • 2 egg
    • 150 g hvetemel
    • 1 ts bakepulver
    • 1 klype salt
    • 2 ts vaniljesukker
    • 2 ss rømme
    • 0.5 dl melk

    Ostekrem:

    • 350 g kald kremost, naturell
    • 2.5 dl kald kremfløte
    • 100 g sukker
    • 50 g bringebær til puré
    • +12 bringebær

    Slik gjør du: 

    1. Forvarm ovnen til 175 grader over/undervarme. Sett frem et muffinsbrett og legg 12 stk papirformer i brettet.
    2. Visp sammen smør og sukker i ca. 5 minutter på høy hastighet (bruk en elektrisk håndmikser eller kjøkkenmaskin).
    3. Tilsett ett egg av gangen, og visp mellom hvert egg.
    4. Rør sammen hvetemel, bakepulver, salt og vaniljesukker i en bolle. Ha det i smørblandingen sammen med rømme og melk.
    5. Visp alt godt sammen.
    6. Fordel røren i 12 muffinsformer.
    7. Stek midt i ovnen i ca. 15-16 minutter eller til de er akkurat gjennomstekt. De vil være ganske lyse, selv når de er stekt ferdig.
    8. Avkjøl.

     

    1. Mos bringebærene med en stavmikser og sil til puré. Du skal bruke pureen til å få den fine rosa fargen på kremen.
    2. Bruk en elektrisk håndmikser til å vispe sammen kald kremost og sukker. Hell i sukker og ca. 2 ss av bringebærpureen. Visp alt til en stiv krem.
    3. Ha ostekremen over i en sprøytepose med stjernetip.
    4. Sett ett bringebær på hver muffins og sprøyt ostekrem rundt og over bringebæret så du gjemmer det i midten av ostekremen.