Sjokoladekake med Kvikklunsj og appelsin

    Super kake å lage hvis du er på hytta og ikke har ovn.

    Kvikklunsj, appelsin og sjokolade oser av påske, men kan nytes året rundt! Det er ingenting ved denne oppskriften som er vanskelig, så denne skal alle klare å lage.

      
    6-8 personer

    Dette trenger du:


    Bunn:

    4 pakker Kvikklunsj
    50 g smeltet smør

    Mousse med appelsin:
    4 dl kremfløte
    Finrevet skall fra ½ appelsin
    Saft fra ½ appelsin
    200 g lys kokesjokolade
    2 klyper salt

    Nøtteglasur:
    100 g mørk 70% sjokolade
    1 dl kremfløte
    75 g hasselnøtter
    1 klype salt

    Slik gjør du:

    1. Kle en liten rund (18-20 cm i diameter) springform med bakepapir. Kle både bunnen og sidene av formen.
    2. Knus Kvikklunsjen i en liten blender med knivblad eller legg kjeksen i en pose og hamre løs. Rør sammen den finknuste kjeksen og smeltet smør, hell det over i springformen og fordel røren utover.
    3. Sett formen i kjøleskapet mens du lager moussen.

    Lys sjokolademousse:

    1. Finhakk sjokoladen og ha den i en skål sammen med finrevet appelsinskall og appelsinsaft. Dryss over litt salt og sett til side.
    2. Varm opp 1 dl av kremfløten til kokepunktet og hell den over sjokoladen. La det stå i 1 minutt før du rører alt sammen til en glatt glasur. Hvis du vil, kan du sile sjokoladen for å fjerne appelsinskallet, eller du kan la det være i.
    3. Avkjøl i 10 minutter, eller til romtemperatur.
    4. Pisk resten av kremfløten (3 dl) til en myk krem. Rør først ⅓ av kremen med sjokoladen før du forsiktig vender inn resten. Prøv å slå så lite luft ut av kremen som mulig for å få en luftig mousse.
    5. Hell moussen over i kakeformen og sett den i kjøleskapet natten over, eller i fryseren i 4 timer.

    Sjokoladekrem:

    1. Stek nøttene på 200 grader i 5 minutter eller til de er gylne.
    2. Finhakk sjokoladen og ha den i en skål, sett til side.
    3. Varm opp kremfløten til kokepunktet og hell den over sjokoladen. La det stå i 1 minutt før du rører alt sammen til en blankl krem.
    4. Hakk nøttene og rør dem inn i sjokoladekremen.
    5. Avkjøl kremen til romtemperatur og til den har tyknet litt.
    6. Ta kaken ut av kjøleskapet, fjern springformen og smør sjokoladekremen utover toppen av kaken.
    7. Oppbevar kaken kjølig til den skal spises.


    Tips: du kan bruke en større form enn 18-20 cm rund form. Da må du gange opp oppskriften med 1.5 eller mer.