Snurrer med sitron i svingene

Sommerlige boller med masse sitronsmak. De er luftige og store, myke og bare skikkelig digge!

Ca 9-12 boller
Gluten
Vegetar
2.5 time

Ingredienser bolledeig

450 g hvetemel
50 g sukker
25 g ferskgjær
0.5 ts salt
1.5 ts kardemomme
2.5 dl helmelk
1 egg
75 g romtemperert smør i terninger
1 egg til pensling

Fyll:
150 g romtemperert smør
50 g sukker
2 ts vaniljesukker
Frø fra ½ vaniljestang
Skall fra 1 sitron

Glasur:
200 g melis
Saft fra ca 1-2 sitroner
Sitronskall
Frø fra ½ vaniljestang


Fremgangsmåte:

  1. I en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok kan du helle hvetemel, sukker, ferskgjær, salt, og kardemomme.
  2. Pisk egg og melk sammen i en liten kjele og varm opp til ca. 30—35 grader.
  3. Hell den lunkne melken sammen med de tørre ingrediensene og elt deigen i 10 minutter på lav hastighet. Det er VIKTIG at du elter deigen lenge nok for å få et bra sluttresultat. Deigen vil virke ganske tørr, men fortvil ikke, den vil bli smidig etter at smøret er eltet inn.
  4. Etter 10 minutter med elting kan du tilsette smørterninger, litt av gangen. La maskinen elte deigen under hele prosessen.
  5. Når du har tilsatt alt smøret skal deigen elte i 10 nye minutter. Deigen vil være klissete i starten, men når det har gått 10 minutter vil den ha forandret seg til en myk og smidig deig.
  6. Velt deigen ut på kjøkkenbenken og form den til en stram ball. Ha deigen over i en bakebolle som er smurt med enten litt nøytral olje eller litt smør. Dekk til og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  7. Rør sammen fyllet ved å røre alt godt sammen.
  8. Når deigen har doblet seg i størrelse kan du velve den ut på kjøkkenbenken.
  9. Kjevle deigen ut til en rektangel og smør fyllet utover.
  10. Rull deigen til en stram pølse.
  11. Skjær ca. 9-12 snurrer ut av pølsen og plasser snurrene, ganske tett, men med litt mellomrom mellom hver på en langpanne som er dekket med bakepapir.
  12. Dekk til og la heve i ca. 30—40 minutter.
  13. Forvarm ovnen til 200 grader over-/undervarme.
  14. Stek bollene i 13-15 minutter.
  15. Avkjøl
  1. Rør sammen melis, vaniljefrø og og sitronsaft til du har en litt tykk melisglasur.
  2. Smør melisglasuren over bollene og avslutt med litt revet sitronskall.
  3. Nyt!!

Hvis du ikke spiser alle bollene med en gang, kan du fryse dem ned. Tin dem forsiktig opp igjen på lav varme i ovnen.

 

2021 04 19 - OBS IDA8282.jpg

 


06.05.2021 13.05.23

Ida Gran Jansen
Ida Gran Jansen