Sunne og gode havre- og mandelmuffins

    Muffins med havre og mandler er sunne og gode, og helt supre å legge i matpakken til barna. Du kan også bruke andre typer nøtter og tørket frukt. Bruk gjerne det du allerede har liggende i skapet.

    Muffins med havre og mandler er sunne og gode, og helt supre å legge i matpakken til barna. Du kan også bruke andre typer nøtter og tørket frukt. Bruk gjerne det du allerede har liggende i skapet.

    12 muffins
    40 min
    Gluten
    Vegetar

     

    Ingredienser:

    • 125 g lettkokte havregryn
    • 75 g sammalt rugmel, finmalt
    • 2 ts bakepulver
    • 50 g smeltet smør
    • 50 g raps eller solsikkeolje
    • 3 egg
    • 0.5 dl flytene honning
    • 1 dl naturell yoghurt eller melk
    • 50 g tørkede tranebær eller rosiner
    • 50 g mandler i skiver eller hakkede

     

    Slik gjør du: 

     

    1. Forvarm ovnen til 200 grader over/undervarme. Sett frem et muffinsbrett med papirformer.
    2. Visp sammen alle ingrediensene unntatt tranebær og mandler. Visp gjerne med en elektrisk håndvisp til alt er godt blandet.
    3. Rør inn tranebær og nesten alle mandlene (du skal strø noen på toppen til slutt).
    4. Fordel i formene og strø over litt skivede mandler.
    5. Stek i ca 20 min.
    6. De er supre å fryse ned.