Uglemuffins

Morsomme muffins til Halloween eller barnebursdag. Jeg har laget “ugle-muffins” som en litt gøyal idé. Det er virkelig ikke vanskelig, men faktisk veldig enkelt og moro.

12 stk / Gluten / Vegetar / 60 min

INGREDIENSER:

RØRE:

  • 100 g romtemperert smør
  • 125 g sukker
  • 2 egg
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 1.5 dl melk

SJOKOLADEKREM:

  • 0.75 dl vann
  • 75 g smør
  • 50 g melkesjokolade
  • 50 g mørk kokesjokolade
  • ½ ss sukker
  • 1 god klype salt

PYNT:

  • Oreokjeks
  • Nonstop

FREMGANGSMÅTE:

MUFFINS:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader over/undervarme. Sett frem et muffinsbrett med muffinsformer i.
  2. Visp sammen smør og sukker til det er hvitt og luftig (med en elektrisk håndvisp)
  3. Visp inn eggene og visp til alt er godt blandet.
  4. Rør sammen de tørre ingrediensene og ha det sammen med smørblandingen. Hell også i melken og visp alt sammen.
  5. Fordel røren i de 12 formene.
  6. Stek i ca 14 minutter eller til de er gjennomstekt.
  7. Avkjøl.

SJOKOLADEKREM:

  1. Lag sjokoladekremen ved å koke opp vann, smør, sukker og salt i en kjele.
  2. Trekk kjelen av platen og tilsett finhakket sjokolade.
  3. Rør til sjokoladen smelter og avkjøl til romtemperatur.
  4. Sett inn i kjøleskapet så den stivner til en krem. Rør i kremen hvert 15 minutt til den har fått ønsket konsistens. Den skal være så fast at du kan smøre den på muffinsene uten at kremen renner av. Hvis kremen blir for stiv kan du varme den forsiktig i vannbad.
  5. Smør kremen utover toppen av alle muffinsene.
  6. Del oreokjeks i 2 (bruk en kniv) og legg to og to kjeks med det hvite på hver muffins.
  7. Sett på en nonstop som “nese” og “pupiller”.

Uglemuffins (5).jpg

 

210300 Obs Ida banner baking.jpg


27.08.2021 10.23.18