Vaniljekake med krem og jordbær

    Perfekt kake til 17.mai som er utrolig enkel å lage, og smaker himmelsk. En frisk og god kake.

    En perfekt kake til 17.mai. Den er utrolig enkel å lage, og smaker himmelsk. En frisk og god kake.

    Ingredienser vaniljekake:

    2 egg
    200 g sukker
    100 g smeltet smør
    1 dl melk
    175 g hvetemel
    1 klype salt
    1.5 ts bakepulver
    2 ts vaniljesukker

    Krem og jordbær:
    2 dl kald kremfløte
    2 ss sukker
    1 ts vaniljesukker
    Rørt jordbærsyltetøy
    Ferske jordbær


    Fremgangsmåte:

    1. Forvarm ovnen til 175 grader. Kle bunnen av en 22 cm rund springform med bakepapir og sett til side.
    2. Visp egg og sukker til en litt tykk eggedosis.
    3. Bland sammen de tørre ingrediensene
    4. Hell i smeltet smør, melk og de tørre ingrediensene og bland alt godt sammen før du heller røren i kakeformen.
    5. Stek kaken i ca 30-35 minutter eller til den er ferdig stekt.
    6. Avkjøl på rist.
    7. Visp sammen kremfløte, sukker og vaniljesukker til en stiv, men myk krem.
    8. Legg på et lag med jordbærsyltetøy på den avkjølte kaken og fordel kremen over.
    9. Pynt med ferske jordbær.