Vaniljekake med krem og jordbær

Perfekt kake til 17.mai som er utrolig enkel å lage, og smaker himmelsk. En frisk og god kake.

Ingredienser vaniljekake:

2 egg
200 g sukker
100 g smeltet smør
1 dl melk
175 g hvetemel
1 klype salt
1.5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Krem og jordbær:
2 dl kald kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Rørt jordbærsyltetøy
Ferske jordbær


Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Kle bunnen av en 22 cm rund springform med bakepapir og sett til side.
  2. Visp egg og sukker til en litt tykk eggedosis.
  3. Bland sammen de tørre ingrediensene
  4. Hell i smeltet smør, melk og de tørre ingrediensene og bland alt godt sammen før du heller røren i kakeformen.
  5. Stek kaken i ca 30-35 minutter eller til den er ferdig stekt.
  6. Avkjøl på rist.
  7. Visp sammen kremfløte, sukker og vaniljesukker til en stiv, men myk krem.
  8. Legg på et lag med jordbærsyltetøy på den avkjølte kaken og fordel kremen over.
  9. Pynt med ferske jordbær.

 

2021 04 19 - OBS IDA8282.jpg

 


06.05.2021 13.05.23