Vaniljelangpanne med sjokoladekrem og strøssel

    Langpannekake er en nostalgisk favoritt for mange. I denne oppskriften kombineres en deilig vaniljekake med søt sjokoladekrem. Nam!

    Langpannekake er en nostalgisk favoritt for mange. I denne oppskriften kombineres en deilig vaniljekake med søt sjokoladekrem. Nam!

    Kakebunn:

    • 6 egg
    • 500 g sukker
    • 300 g smeltet smør
    • 2 dl helmelk
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 425 g hvetemel
    • 4 ts bakepulver
    • 4 ts vaniljesukker
    • 1 klype salt

    Sjokoladekrem:

    • 300 g romtemperert smør
    • 125 g melis
    • 125 g smeltet mørk sjokolade, avkjølt
    • 30 g kakaopulver
    • 2 klyper salt
    • 1 ts vaniljesukker
    • Strøssel til pynt

     

    1. Forvarm ovnen til 175 grader. Kle en langpanne med bakepapir.
    2. Pisk egg og sukker til eggedosis, det tar ca. 5 minutter på middels/høy hastighet.
    3. Rør sammen smeltet smør, helmelk og naturell yoghurt.
    4. Rør sammen de tørre ingrediensene i en egen bolle.
    5. Rør så inn smørblandingen og de tørre ingrediensene i eggedosisen og pisk til alt har blandet seg.
    6. Hell røren i langpannen og stek i ca. 30 minutter eller til kaken er gjennomstekt.
    7. Avkjøl kaken helt.
    1. Lag sjokoladekremen ved å piske smør og melis hvitt og luftig med en kjøkkenmaskin.
    2. Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl den noe.
    3. Pisk inn smeltet sjokolade og kakaopulver i smøret sammen med salt og vaniljesukker.
    4. Pisk til du har en luftig krem.
    5. Fordel kremen utover kaken og strø på med strøssel.