Verdens enkleste ostekake med jordbærsaus

Du finner ikke en enklere ostekake enn denne, og det er uten at det går utover smaken. Denne ostekaken trenger du ikke steke. Du skal kun vispe sammen noen ingredienser, og sette den kaldt natten over. Dette vil ALLE klare! Denne er perfekt som morsdagskake.

6 personer
gluten/glutenfri (bruk glutenfri kjeks hvis du har allergi)
Vegetar
60 min jobb
12 timer avkjøling

 

Ingredienser ostekake:

  • 150 g ballerinakjeks
  • 50 g smeltet smør
  • 350 g kald kremost, naturell
  • 2.5 dl kald kremfløte
  • 100 g sukker

Jordbærsaus:

  • 300 g jordbær, frosne
  • 50 g sukker

 

Slik gjør du: 

 

  1. Gjør klar en liten springform (18-20 cm) med bakepapir i bunn og en stripe bakepapir rundt innsiden av kantene (bruk gjerne litt smør langs kanten for å feste papiret). Da er det lett å løsne kaken fra formen når den er ferdig.
  2. Knus ballerinakjeks med en liten blender/stavmikser eller putt kjeksen i en pose og hamre løs så kjeksen blir finknust. Rør inn smeltet smør.
  3. Hell kjekssmulene i bunnen av springformen og trykk dem godt ned.
  4. Ha kald kremost, kald kremfløte og sukker i en bolle. Bruk en elektrisk håndmikser eller en kjøkkenmaskin med ballongvisp og visp alt stivt. Når du har fått en ganske stiv krem som holder formen sin kan du helle den over kjeksbunnen. Fordel ostekremen utover med en kniv eller skje.
  5. Sett springformen i kjøleskapet og la den stå der natten over.

 

  1. Tin de frosne jordbærene og rør inn sukker. Jeg liker at det er jordbærbiter i sausen, så jeg finmoser den ikke.
     
  2. Ta kaken ut av kjøleskapet, fjern springformen og fjern forsiktig av papiret som sitter langs kanten av kaken.
  3. Server ostekaken med jordbærsaus.


13.01.2020 12.49.00