Verdens enkleste ostekake med jordbærsaus

    Du finner ikke en enklere ostekake enn denne, og det er uten at det går utover smaken. Denne ostekaken trenger du ikke steke.

    Du finner ikke en enklere ostekake enn denne, uten at det går utover smaken. Kaken skal ikke stekes. Du skal bare vispe sammen ingrediensene og sette kaken kaldt natten over. Dette vil ALLE klare! Denne er perfekt som morsdagskake.

    6 personer
    gluten/glutenfri (bruk glutenfri kjeks hvis du har allergi)
    Vegetar
    60 min jobb
    12 timer avkjøling

     

    Ingredienser ostekake:

    • 150 g Ballerinakjeks
    • 50 g smeltet smør
    • 350 g kald kremost, naturell
    • 2.5 dl kald kremfløte
    • 100 g sukker

    Jordbærsaus:

    • 300 g jordbær, frosne
    • 50 g sukker

     

    Slik gjør du: 

     

    1. Gjør klar en liten springform (18-20 cm) med bakepapir i bunnen og en stripe bakepapir rundt innsiden av kantene (bruk gjerne litt smør langs kanten for å feste papiret). Da er det lett å løsne kaken fra formen når den er ferdig.
    2. Knus Ballerinakjeks med en liten blender/stavmikser eller putt kjeksen i en pose og hamre løs så kjeksen blir finknust. Rør inn smeltet smør.
    3. Hell kjekssmulene i bunnen av springformen og trykk dem godt ned.
    4. Ha kald kremost, kald kremfløte og sukker i en bolle. Bruk en elektrisk håndmikser eller en kjøkkenmaskin med ballongvisp og visp alt stivt. Når du har fått en ganske stiv krem som holder formen, kan du helle den over kjeksbunnen. Fordel ostekremen utover med en kniv eller skje.
    5. Sett springformen i kjøleskapet og la den stå natten over.

     

    1. Tin de frosne jordbærene og rør inn sukker. Det er godt med litt jordbærbiter i sausen, så det er ikke nødvendig å finmose dem.  
    2. Ta kaken ut av kjøleskapet, fjern springformen og fjern forsiktig papiret som sitter langs kanten av kaken.
    3. Server ostekaken med jordbærsaus til.