5 enkle middager med kjøttdeig

    Hos Obs har vi ofte kjøttdeig på tilbud. Her gir vi deg oppskriften på en kjøttdeigbase som enkelt kan varieres til fem ulike middager.

    En deilig kjøttdeigbase gir god smak til både bolognese, lasagne, fylte paprika, chili con carne og enchiladas. Dobler eller tripler du oppskriften, får du middag til flere dager som du kan fryse ned i passende mengder. Bon appetit!

    Enkel kjøttdeigbase

    DU TRENGER:
    2 ss
    olivenolje
    400 g kjøttdeig
    1 løk, finhakket
    2 gulrøtter, finhakket
    200 g hakkede hermetiske tomater
    1 dl tomatpuré
    1 dl kyllingbuljong
    1 klype sukker
    Salt og pepper

    SLIK GJØR DU: 

    Varm oljen, og brun deretter kjøttdeigen i en gryte eller stekepanne. Tilsett løk og gulrøtter og la det surre til løken blir myk. Hell oppi hakkede tomater, tomatpuré og buljong. La alt koke under lokk i cirka 20 minutter, og smak til med sukker, salt og pepper.

    1. Bolognese


    DET LILLE EKSTRA: Tilsett gjerne en spiseskje balsamicoeddik til sausen, da får du ekstra god smak. FOTO: Istock

    DU TRENGER: 
    Kjøttdeigbase
    Spagetti
    Parmesan

    SLIK GJØR DU:

    Varm opp kjøttdeigbasen i en gryte, kok opp spagetti og server med et lett parmesandryss.

    2. Lasagne


    RESTER? Sannsynligvis blir det ikke mye lasagne igjen, men eventuelle rester kan du godt fryse ned. Lag en enkel salat og server litt brød til, så har du en drømmemiddag. FOTO: Istock

    DU TRENGER: 
    Kjøttdeigbase
    Lasagneplater
    Ost

    Til ostesaus:
    1 ss
    smør
    2 ss hvetemel
    4 dl melk
    3 ss revet parmesan
    ¼ ts muskat
    Salt og pepper

    SLIK GJØR DU:

    1. Smelt smør i en kjele og rør inn melet litt og litt. Spe med melk under omrøring, og la sausen til slutt koke i cirka 10 minutter. Tilsett raspet parmesan, muskat, salt og pepper. 

    2. Legg kjøttdeigbase lagvis med ostesaus og lasagneplater i en ildfast form, begynn med lasagneplater og avslutt med ostesaus.

    3. Strø ost på toppen og stek lasagnen midt i ovnen på 200 ˚C i 30-40 minutter. La den hvile litt før du serverer den.

    3. Fylt paprika

     
    LEKKERT: Paprika i forskjellige farger gjør det ekstra fint å se på. Rød og gul paprika har mild og god smak, de grønne har litt beskere smak. FOTO: Istock

    DU TRENGER: 
    Kjøttdeigbase
    Paprika
    Ost

    SLIK GJØR DU: 

    1. Kutt toppen av paprikaene og fjern innmaten. Skjær også litt av bunnen, slik at de står stødig.

    2. Fyll hver paprika med kjøttdeigblandingen, og strø litt ost på toppen. Sett dem i en ildfast form og stek dem i ovnen på 200 ˚C i 5-10 minutter. Serveres sammen med en god salat eller pasta.

    4. Rask chili con carne


    MER CHILI?: Liker du det litt ekstra sterkt, kan du selvsagt ha i litt fersk chili i også. FOTO: Istock

    DU TRENGER: 
    Kjøttdeigbase
    200 g hermetiske kidneybønner
    1 ts chilipulver, eller mer hvis du ønsker det sterkere
    1 ts spisskummin
    1 ts oregano

    SLIK GJØR DU:  

    1. Hell væsken av bønnene, skyll dem under vann og tilsett dem i kjøttdeigbasen.

    2. Tilsett chilipulver, spisskummen og oregano, og la alt putre i 5-10 minutter.

    3. Server med ris, nachos-chips eller en grønn salat.  

    5. Enchiladas med kjøttdeigfyll


    GODE RULLER: Hvorfor ikke utfordre fredagstacoen med en annen texmex-favoritt? FOTO: Istock

    DU TRENGER: 
    Kjøttdeigbase
    Mais- eller hvetetortillas
    Ost

     SLIK GJØR DU: 

    1. Fyll hver tortillalefse med kjøttdeigblandingen. Rull dem sammen og legg dem ved siden av hverandre i en ildfast form.

    2. Strø over ost og stek på 175 ˚C i cirka 10 minutter. Serveres med ris, guacamole eller salat.