Indrefilet med fløtegratinerte poteter og aspargesbønner

    Fløtegratinerte poteter laget på kun kremfløte, det er det beste som finnes til kjøtt. Lag gjerne potetene i porsjonsform, men du kan helt fint lage dem i en større form hvis du vil det. Her bruker vi indrefilet som stekes i pannen til den er ferdig. Du kan også brune den i pannen og steke den videre i ovnen.

    Fløtegratinerte poteter laget på kun kremfløte, det er det beste som finnes til kjøtt. Lag gjerne potetene i porsjonsform, men du kan helt fint lage dem i en større form hvis du vil det. Her bruker vi indrefilet som stekes i pannen til den er ferdig. Du kan også brune den i pannen og steke den videre i ovnen.

    4 personer / Glutenfri / 45 min

    INGREDIENSER:

    FLØTEGRATINERTE POTETER:

    • 800 g mandelpotet
    • 6 dl kremfløte
    • 1-1.5 ts salt
    • 1 hvitløksfedd
    • 100 g revet mozzarella

    INDREFILET:

    • 4 stykker indrefilet av storfe (150-200 g pr stykke)
    • Olje til steking
    • Flaksalt
    • Pepper
    • 1 stor ss smør

    ASPARGESBØNNER:

    • 200 g aspargesbønner
    • 2 ss smør
    • 1 klype salt
    • 1 skvis sitronsaft

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Start med å legge kjøttet i romtemperatur ca 30 minutter før det skal stekes.
    2. Lag så de fløtegratinerte potetene ved å skrelle og skjære potetene i så tynne skiver du klarer. Legg dem i en kjele og hell over kremfløte, salt og 1 hvitløksfedd hvor du har fjernet skallet og banket den litt flat.
    3. Kok opp mens du rører og lar det småkoke i et par minutter så fløten tykner. Pass på så fløten ikke brenner seg. Fjern hvitløksfeddet.
    4. Hell potetene med fløten over i porsjonsformer eller 1 større ildfastform.
    5. Dekk med sølvfolie og stek på 180 grader varmluft i 25 minutter.
    6. Fjern folien og dryss over ost. Stek i 10 minutter til.
    7. Mens potetene steker kan du fortsette på kjøttet.
    8. Krydre kjøttet godt med salt og pepper.
    9. Varm olje i en panne på høy varme og legg kjøttet i, helst i to omganger.
    10. Sørg for at det blir skikkelig brunet på hver side, før du skrur temperaturen bittelitt ned og fortsetter å steke det i noen minutter på hver side. Bruk gjerne et mattermometer for å sjekke kjernetemperaturen. Stek det gjerne til rundt 53-58 grader.
    11. Ha i 1 stor ss smør og øs det over kjøttet før du tar kjøttet ut av pannen og lar det hvile i 15 minutter.
    12. Mens kjøttet hviler kan du rengjøre pannen. Smelt så 2 ss smør og ha i aspargesbønner. Stek til de er litt mykere, men de skal ha litt tyggemotstand (litt krønsj). Dryss over salt og litt sitronsaft.
    13. Skjær opp kjøttet og server det med fløtegratinerte poteter og aspargesbønner.