Mørbrad med spinatstuing og ovnsstekte tomater

Mørt og godt kjøtt sammen med en skikkelig god spinatstuing og ovnsstekte tomater. Dette er god helgemiddag som du kan kose deg med :)

3 personer
Glutenfri
45 min

 

Ingredienser:

  • 500 g mørbrad (1 stort filetstykke)
  • 2 ss olje
  • 3 klyper salt
  • 2 klyper pepper
  • 10 stk cherrytomater
  • 200 g spinat
  • 1 liten sjalottløk
  • 1 stort hvitløksfedd
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl matfløte
  • ½ ss flytende kyllingfond
  • 2 klyper salt
  • 1 klype pepper

  

Slik gjør du:

  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 1 time før du skal steke det. Krydre det med salt og pepper rett før steking.
  2. Varm en panne med olje (høy varme) og brun kjøttet på hver side. Ca 1 minutt på hver siden.
  3. Sett et mattermomteter inn i kjøttet og stek det på 180 grader til det når en kjernetemperatur på 57 grader. Sett også cherrytomatene inn i ovnen, som du har litt olivenolje og salt på. La de steke så lenge som kjøttet steker.
  4. For å lage kremet spinat kan du varme opp litt olje i en panne og steke spinatbladene sammen med finhakket sjallotløk og finhakket hvitløk til spinaten faller litt sammen.
  5. Hell i kremfløte, matfløte, kyllingfond, salt og pepper. La småkoke til nesten all fløten er borte.
  6. Ta kjøttet ut av ovnen når det når en kjernetemp på 57 grader, og la det hvile i 20 min.
  7. Server oppskåret kjøtt med kremet spinat og cherrytomater.

 


02.12.2019 12.49.00