Hjemmelaget is

Det er litt ekstra stas å kunne lage sin egen iskrem! Samtidig er det en perfekt måte å få brukt opp eggeplommer og kremfløte på - og med litt sukker på lur, så er du der!

 

Oppskrift på hjemmelaget is 

Totaltid 3 timer.

Til 4 porsjoner trenger du:
 

Iskrem

  • 3 egg

  • 75 g sukker

  • 3 dl kremfløte

 

Tips til ulike smakstilsetninger

  • Frøene fra en vaniljestang

  • Saft og revet skall av appelsin, gjerne sammen med biter av mørk sjokolade.

  • Kiwi i biter

  • Blåbær og litt revet ingefær

  • Jordbær

  • Bringebær

  • Ananas og valnøtter

  • Knuste pepperkaker

  • Hakket Daim eller annen sjokolade

 

Slik lager du hjemmelaget iskrem

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.

  2. Visp fløte til krem, og vend sammen med eggedosisen.

  3. Rør forsiktig inn smakstilsetning.

  4. Sett isen i fryseren i 2-3 timer. Rør i isen et par ganger under innfrysingen, så slipper du at den krystalliserer seg.


22.02.2017 09.16.38