Hjemmelaget mango- og jordbæris

Hei hjemmelaget sorbet-iskrem! Det er veldig lett å lage sin egen sorbet, så lett at du nesten må gjøre det. Isen blir skikkelig frisk og digg.

 

1 stor iskremboks / Glutenfri / 20 min

 

INGREDIENSER

600 g frosne jordbær

600 g frossen mango

1.5 dl vann

75 g sukker

 

FREMGANGSMÅTE

  1. Ta de frosne bærene ut av fryseren og legg dem på kjøkkenbenken.
  2. Rør sammen vann og sukker i en liten kjele og kok opp. La koke i 30 sekunder så sukkeret løses opp.
  3. Ha de frosne jordbærene i en blender sammen med halvparten av sukkerlaken (det gjør ikke noe om sukkerlaken fortsatt er varm). Blend til du har en jevn og glatt sorbet. Det kan være en fordel at bærene har tint litt, så de ikke er dypfrosne.
  4. Gjør akkurat det samme med mangoen som du gjorde med jordbærene.
  5. Ha sorbetene i en beholder, og marmorer de to fargene i hverandre.
  6. Sett i fryseren eller aller best, spis med en gang.
  7. Hvis du skal servere isen fra fryseren så anbefaler jeg at du setter den i romtemperatur i 10 minutter før den serveres.

 

Nytes i sommervarmen!

Hilsen Ida Gran-Jansen

2021 04 19 - OBS IDA8231.jpg

 

 


02.06.2021 09.42.28