Jordbær og bringebær-mousse

Hvis du vil lage en frisk og god dessert-kake til 17.mai så kan du sjekke ut denne oppskriften. Den er enkel å lage, ser fantastisk ut og smaker enda bedre.

Kjeksbunn:

  • 125 g Bixit sjokoladekjeks
  • 50 g Smeltet smør

Jordbær og bringebærmousse:

  • 250 g Frosne jordbær, tint
  • 250 g Frosne bringebær, tint
  • 125 g Sukker
  • 2 ss Sitronsaft
  • 8 stk Gelatinplater
  • 5 dl Kremfløte
  • 200 g Gresk yoghurt
  • 3 ts Vaniljesukker

Tilbehør:

  • Ferske bringebær
  • Stemorsblomster

Det første du kan gjøre er å gjøre klar en springform. Jeg brukte en som var 20 cm i diameter, men om du kun har en som er større så bruker du den. Kle bunnen med bakepapir. Klipp en lang og bred strimmel med bakepapir og plasser den inni springformen, langs kanten. Da setter ikke moussen seg fast i springformen og du får fine kanter.

Forvarm ovnen til 180 grader.

I en liten blender kan du kjøre sammen kjeksen og smeltet smør til det ligner sand. Hvis du ikke har en liten blender kan du putte kjeksen i en pose og slå løs med en kjevle så kjeksen blir finsmulet. Bland kjeksen så med smeltet smør. Trykk kjeksblandingen ned i bunnen på formen og trykk kjeksen utover så du får et jevnt lag. Stek i 7 minutter. Avkjøl.

Fyll en stor skål med 1 liter kaldt vann og legg gelatinplatene i. La de ligge i vannet mens du gjør resten.

Kok opp bringebær og jordbær, sukker og sitronsaft. La småkoke helt til bærene er tint og most. Bruk gjerne en stavmikser til å mose bærene til en puree. Trekk kjelen av platen.

Klem ut vannet av gelatinplatene og rør dem inn i den varme pureen. Sil av bringebærfrøene og la pureen avkjøle seg til romtemperatur. Pisk kremfløte, gresk yoghurt og vaniljesukker til en myk krem. Rør kremen inn i pureen og hell den i springformen. Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer eller helst natten over.

Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret langs kanten.

Pynt kaken med friske bringebær og gjerne noen stemorsblomster. Husk å oppbevar kaken kaldt til den skal serveres, den tåler ikke så godt å stå lenge i romtemperatur.


26.03.2019 14.49.38