Lys sjokolademousse

    En nyttårsdessert du kan lage noen dager før selve dagen, en dessert som smelter på tungen. Her bruker vi melkesjokolade, men du kan bruke mørk om du vil.

    Dette er en nyttårsdessert du kan lage noen dager før selve dagen, en dessert som smelter på tungen. Denne er laget med melkesjokolade, men du kan bruke mørk sjokolade om du vil ha en kraftigere sjokoladesmak. Denne desserten er en «crowd pleaser», og megalett å lage.

    4 stk / 30 min + avkjøling / Glutenfri

    INGREDIENSER:

    Mousse:

    • 150 g melkesjokolade
    • 1.5 dl kremfløte
    • 1 klype salt
    • 1.25 dl kald kremfløte

    Karamelliserte nøtter:

    • 50 g sukker
    • 1 ss vann
    • 25 g smør
    • 3 ss kremfløte
    • 1 klype salt
    • 2 never valnøtter
    • 25 g mandler i skiver

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Varm opp 1.5 dl kremfløte til kokepunktet. Trekk kjelen av platen og rør inn finhakket melkesjokolade. Når all sjokoladen har smeltet kan du helle den gjennom en sil og over i en bolle. Avkjøl til romtemperatur før du setter den i kjøleskapet i minst 3 timer eller natten over.
    2. Ta bollen med sjokolade ut av kjøleskapet og hell i 1.25 dl kald kremfløte (den må være kald). Visp med en elektrisk visp til du har en luftig krem/mousse. Ikke overvisp, da skiller den seg.
    3. Fyll fire dessertskåler eller glass med moussen og sett kaldt.  
    4. Forvarm ovnen til 200 grader. Hell valnøtter og mandler i skiver på et stekebrett med bakepapir og stek til nøttene er gylne. Det tar ikke lang tid, 3-5 minutter.
    5. Rør sammen sukker og vann i en liten kjele. Kok opp på høy varme og la det koke uten å røre, til det blir gyllent. Trekk kjelen av platen og rør først inn smør og så fløte. Sett kjelen tilbake på varmen og la det småkoke på medium/lav varme i 30 sekunder. Smak til med salt.
    6. Ta ca. 2 ss av nøttene til side. Hell resten av nøttene i karamellen og rør. Hell dem over på et bakepapir for avkjøling.
    7. Dander den seige nøttekaramellen over moussen rett før servering.
    8. Moussen er best når den har stått i romtemperatur i 30 minutter.