Lys sjokolademousse med karamelliserte nøtter

En nyttårsdessert du kan lage noen dager før selve dagen, en dessert som smelter på tungen. Jeg bruker melkesjokolade, men du kan bruke mørk om du vil ha en kraftigere sjokoladesmak. Denne desserten er en “crowd pleaser”, og megalett å lage.

4 stk
30 min + avkjøling
Glutenfri

 

Ingredienser mousse:

  • 150 g melkesjokolade
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 klype salt
  • 1.25 dl kald kremfløte

Ingredienser karamelliserte nøtter:

  • 50 g sukker
  • 1 ss vann
  • 25 g smør
  • 3 ss kremfløte
  • 1 klype salt
  • 2 never valnøtter
  • 25 g mandler i skiver

 

Slik gjør du: 

 

  1. Varm opp 1.5 dl kremfløte til kokepunktet. Trekk kjelen av platen og rør inn finhakket melkesjokolade. Når all sjokoladen har smeltet kan du helle den gjennom en sil og over i en bolle. Avkjøl til romtemp før du setter den i kjøleskapet i minst 3 timer eller natten over.

  2. Ta bollen med sjokoladen ut av kjøleskapet og hell i 1.25 dl kald kremfløte (den må være kald). Visp med en elektrisk visp til du har en luftig krem/mousse. Ikke overvisp, da skiller den seg.

  3. Fyll fire dessertskåler eller glass med moussen og sett kaldt.
      

     

  4. Forvarm ovnen til 200 grader. Hell valnøtter og mandler i skiver på et stekebrett med bakepapir og stek til gyldent. Det tar ikke lang tid, 3-5 minutter.

  5. Rør sammen sukker og vann i en liten kjele. Kok opp på høy varme og la koke til det blir gylden (uten å røre). Trekk kjelen av platen og rør inn smør, og etter det fløte. Sett tilbake på varmen og la småkoke på medium/lav varme i 30 sekunder. Smak til med salt.

  6. Hell nesten alle (legg ca 2 ss av nøttene til side) nøttene i karamellen og rør. Hell dem over på et bakepapir for avkjøling.

  7. Dander den seige nøttekaramellen over moussen rett før servering.

  8. Moussen er best når den har stått i romtemperatur i 30 minutter.


28.10.2020 09.49.00