Ostekake med hasselnøttbunn
I denne ostekaken har vi brukt hasselnøtter i stedet for kjeks i bunnen! Fyllet har en frisk og god smak av bringebær. Lag gjerne ostekaken dagen før den skal serveres. Oppskriften holder til ca. 12 biter.

INGREDIENSER:
Hasselnøttbunn:
- 100 g meierismør
- 100 g mørk sjokolade
- 2 stk egg
- 3 dl sukker
- 2,5 dl hasselnøtter, finhakket
- 3 ss hvetemel
Fyll:
- 2 pakker bringebærgelé
- 3 dl TINE Seterrømme
- 150 g Kremgo Naturell
- 1 dl melis
Pynt:
- 8 stk friske bringebær
- 8 stk sitronmelisseblad
FREMGANGSMÅTE:
Finn frem en firkantet form, ca. 20 cm x 20 cm, eller en springform, ca. 24 cm i diameter. Dekk bunnen med bakepapir. Smelt smør, og pensle kantene på formen med smør.
Hasselnøttbunn:
- Smelt smør og sjokolade i en kjele på svak varme.
- Visp eggene luftige med elektrisk visp. Tilsett sukker og visp røren til eggedosis.
- Bland nøtter med hvetemel, og vend inn i røren. Tilsett sjokoladeblandingen. Hell røren i formen.
- Stek kaken på midterste rille i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Kaken skal være litt bløt i midten. Avkjøl i formen.
Fyll:
- Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halve vannmengden. Avkjøl geléen, men ikke la den stivne helt.
- Pisk seterrømme stiv sammen med kremost og melis. Tilsett den avkjølte geléen, og hell blandingen over bunnen.