Porsjonspavlova med rips

    Har du bær i hagen er denne desserten noe du MÅ lage! Lag porsjons-pavlovaer hvor du kan lage selve pavlovaen, kremen og vaniljekremen i god tid før gjestene kommer. Sett dem sammen etter middagen og server.

    Pavlova er en sommerlig kake som er superlett å lage. Denne oppskriften gir 6 porsjons-pavlovaer. Du kan lage pavlovaen, kremen og vaniljekremen i god tid før gjestene kommer og legge dem sammen etter middagen og servere.

    6 porsjonspavlovaer / Vegetar / Glutenfri / 2 timer

    INGREDIENSER:

    Ingredienser pavlova:

    • 4 eggehviter
    • 200 g sukker
    • 2 ts maisenna
    • 1 ts hvitvinseddik

    Ingredienser vaniljekrem:

    • 4 eggeplommer
    • 2 ss maisenna
    • 2 ss sukker
    • 2 ts vaniljesukker
    • 4 dl helmelk

    Krem:

    • 2 dl kremfløte
    • 2 ss sukker
    • Rips og norske jordbær

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 150 grader over/undervarme.
    2. Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskinbolle med ballongvisp på lav/middels hastighet til de blir litt stive.
    3. Hell i sukker, litt av gangen mens maskinen går. Når alt sukkeret er tilsatt kan du skru hastigheten opp til høy. Pisk i ca. 4-5 minutter eller til du har fått en stiv og blank marengs uten sukkerkorn.
    4. Ha i maisenna og hvitvinseddik og pisk i 10 sekunder.
    5. Kle et stekebrett med bakepapir og fordel 6 klumper med marengs på brettet. Lag runde pavlovaer med litt grop i midten.
    6. Skru ovnstemperaturen ned til 120 grader og sett pavlovaene inn.
    7. Stek i 45 minutter før du skrur av ovnen, men ikke ta pavlovaene ut.
    8. Sett en stekespade eller lignende i ovnsdøren så du får en liten glippe hvor varm luft kan sive ut. La pavlovaene stå i ovnen og tørke i ca. 30 minutter.
    9. Mens pavlovene steker kan du lage vaniljekremen. Pisk sammen eggeplommer, sukker, maisenna og vaniljesukker i en bolle.
    10. Varm opp melken til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen av platen.
    11. Hell litt av melken forsiktig i bollen mens du visper. Ha så i all melken og visp det godt sammen. Hell alt over i kjelen igjen og varm opp til medium varme mens du visper.
    12. Varm kremen til like under kokepunktet, da vil den tykne. Når den er tykk trekker du kjelen av platen og dekker hele overflaten på kremen med plastfolie så det ikke danner seg en hinne på toppen. Avkjøl.
    13. Visp krem av kremfløte og sukker, stopp når kremen er myk men fast.
    14. Legg sammen pavlovaene ved å ha litt krem i bunnen, så fyller du opp med vaniljekrem. Avslutt med jordbær og rips.