Rørte norske jordbær med krem og nøtter

    Vi må spise norske jordbær nå som vi kan. Dette er en dessert hvor alle ingrediensene legges lagvis på glass. Obs har noen små, fine syltetøyglass.

    Vi må spise norske jordbær nå som vi kan. Dette er en dessert hvor alle ingrediensene legges lagvis på glass. Obs har noen små, fine syltetøyglass. Hvis du får igjen noe av syltetøyet, kan du sette det i kjøleskapet og ha det på brødskiven. Nøttemiksen er også en stor porsjon, men da har du igjen til yoghurten dagen etter.

    4 personer / Vegetar / Glutenfri / 30 min

    INGREDIENSER:

    Nøttemiks:

    • 2 dl lettkokte havregryn
    • 1 dl mandler
    • 1 dl gresskarkjerner
    • 1 dl sesamfrø
    • 1 dl valnøtter
    • 1 dl cashewnøtter
    • 2 ss rapsolje/nøytral olje
    • 0.5 dl maple syrup

    Jordbærsyltetøy:

    • 1 kurv norske jordbær
    • 40 g sukker
    • 1 ts sitronsaft

    Krem:

    • 2 dl kremfløte
    • 100 g kremost
    • 2 ss sukker

    Ekstra:

    • 1 kurv jordbær
    • 1 plate hvit sjokolade
    • 1 plate mørk eller lys kokesjokolade

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Hakk nøtter og sesamfrø i en blender.
    2. Rør inn olje og maple syrup.
    3. Stek på 190 grader varmluft i 10-12 minutter.
    4. Mos bærene til syltetøyet og rør inn sukker og sitron.
    5. Visp sammen alle ingrediensene til kremen til en myk krem.
    6. Ha litt syltetøy nederst i et glass, ha på litt av kremen, så nøttemiksen, friske bær og mer krem. Avslutt med å rive hvit og mørk sjokolade på toppen.