Salt karamell på glass

Hos Obs selges fine små krukker (som den på bildet). De er helt supre å fylle med salt karamell og gi vekk som vertinnegave. Nydelig på iskrem, pannekaker eller topping til kaker.

1 krukke med salt karamell / Glutenfri / 20 min

INGREDIENSER:

  • 150 g sukker
  • 3 ss vann
  • 50 g smør
  • 1.5 dl kremfløte
  • ½-1 liten teskje salt

FREMGANGSMÅTE:

  1. Kok opp sukker og vann i en kjele på høy varme til det er gyllent.
  2. Trekk kjelen av platen og rør inn smør.
  3. Sett kjelen tilbake på platen, men skru varmen ned til medium og rør fløte inn (litt av gangen). Når all fløten er i kan du la karamellen småkoke i 3-4 minutter.
  4. Smak til med salt.
  5. Ha over på et lite glass og gi vekk eller behold selv.