Chili con kyllingkjøttdeig

    En varm gryte med masse gode smaker! Kyllingkjøttdeig, bønner og paprika i en mild chilisaus gir en rett som passer perfekt når du vil ha noe som både er enkelt og skikkelig digg. Topp med friske grønnsaker og en klatt yoghurt for ekstra kos!

    Chili con kyllingkjøttdeig

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    Fullkornsris
    • 2 pk boil in bag Coop fullkornsris
     
    Chili con kylling
    • 1 ss olivenolje
    • 1 løk, hakket
    • 2 fedd hvitløk, finhakket
    • 400 g Ytterøy kyllingkjøttdeig
    • 1 rød paprika, i biter
    • 1 gul paprika, i biter
    • 1 ts spisskummen
    • 1 ts paprikapulver
    • ½ ts chiliflakes
    • 1 boks hakkede tomater
    • 1 boks chilibønner, skylt
    • 1 boks mais, avrent
    • Salt og pepper
     
    Til servering
    • 1 beger naturell yoghurt
    • 1 neve fersk koriander
    • 1 avokado, i skiver
    • 1 lime, i båter
    • 1 neve cherrytomater, delt i to
    • ½ rødløk, finhakket

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kok risen som anvist på pakken.
    2. Varm oljen i en stor gryte og stek løk og hvitløk til mykt, ca. 3 minutter.
    3. Tilsett kyllingkjøttdeig og stek til gjennomstekt, ca. 5 minutter.
    4. Rør inn paprika, spisskummen, paprikapulver og chiliflakes. La surre i 3–4 minutter.
    5. Tilsett hakkede tomater, bønner og mais. La småkoke i 10–15 minutter til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
    6. Server chili i skåler med ris, en yoghurt, koriander, avokado, cherrytomater, lime og rødløk.

    For en ekstra grønnsaksboost kan du tilsette finhakket gulrot, squash eller spinat i gryten før koking.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!