Grillskiver med kremet potetsalat og tzatziki

    Dette er en skikkelig sommertallerken som hele familien vil like – med saftige grillskiver, kremet potetsalat og frisk tzatziki. Perfekt til grillkvelder eller middager ute i sola!

    Grillskiver med kremet potetsalat og tzatziki

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 600–800 g Gilde svin grillskiver
    • 1 ss olje
    • ½ ts salt
    • ½ ts pepper
     
    Kremet potetsalat:
    • 600 g poteter
    • 1 rødt eple, i små terninger
    • ½ rødløk, i tynne skiver
    • 2 vårløk, i tynne skiver
    • 2 dl Crème Fraîche
    • 1 ss majones
    • 1 ss sitronsaft
    • 2 ss finhakket timian
    • ½ ts salt
    • ½ ts pepper
     
    Tzatziki:
    • ½ agurk, revet og avrent
    • 2 dl gresk yoghurt
    • 1 fedd hvitløk, finhakket
    • 1 ss olivenolje
    • ½ ts salt
     
    Tilbehør:
    • 12 asparges, kuttet av endene
    • 1 ts olivenolje

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kok potetene med skallet på til møre, ca. 15–20 min. Avkjøl i rennende kaldt vann, og del i fire.
    2. Bland sammen Crème Fraîche, majones, sitronsaft, timian, salt og pepper i en bolle. Vend inn potet, eple, rødløk og vårløk. Sett kaldt.
    3. Klem ut væsken av den revne agurken og bland med yoghurt, hvitløk, olivenolje og salt. Sett kaldt.
    4. Pensle grillskivene med olje og krydre med salt og pepper. Stek i panne eller grill i 3–4 min per side til gjennomstekt.
    5. Stek eller grill asparges i olivenolje i 2–3 min til møre med litt tyggemotstand.
    6. Server grillskivene med kremet potetsalat, asparges og tzatziki.

    Til barna kan tzatzikien serveres uten hvitløk for en mildere variant.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!