Grillskiver med kremet potetsalat og tzatziki
Dette er en skikkelig sommertallerken som hele familien vil like – med saftige grillskiver, kremet potetsalat og frisk tzatziki. Perfekt til grillkvelder eller middager ute i sola!

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- 600–800 g Gilde svin grillskiver
- 1 ss olje
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
Kremet potetsalat:
- 600 g poteter
- 1 rødt eple, i små terninger
- ½ rødløk, i tynne skiver
- 2 vårløk, i tynne skiver
- 2 dl Crème Fraîche
- 1 ss majones
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss finhakket timian
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
Tzatziki:
- ½ agurk, revet og avrent
- 2 dl gresk yoghurt
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss olivenolje
- ½ ts salt
Tilbehør:
- 12 asparges, kuttet av endene
- 1 ts olivenolje
FREMGANGSMÅTE:
- Kok potetene med skallet på til møre, ca. 15–20 min. Avkjøl i rennende kaldt vann, og del i fire.
- Bland sammen Crème Fraîche, majones, sitronsaft, timian, salt og pepper i en bolle. Vend inn potet, eple, rødløk og vårløk. Sett kaldt.
- Klem ut væsken av den revne agurken og bland med yoghurt, hvitløk, olivenolje og salt. Sett kaldt.
- Pensle grillskivene med olje og krydre med salt og pepper. Stek i panne eller grill i 3–4 min per side til gjennomstekt.
- Stek eller grill asparges i olivenolje i 2–3 min til møre med litt tyggemotstand.
- Server grillskivene med kremet potetsalat, asparges og tzatziki.
Til barna kan tzatzikien serveres uten hvitløk for en mildere variant.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!