Kjøttboller med fløtesaus, potetmos og brokkoli
På bare 30 minutter kan du lage en klassisk og smakfull middag! Saftige svenske kjøttboller med kremet fløtesaus, silkemyk potetmos, fersk brokkoli og deilig tyttebærsyltetøy. En sikker vinner for hele familien!

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
Kjøp ferdiglaget potetmos for å spare tid!
- 600 g poteter
- 600 g Gilde svenske kjøttboller
- 1 pakke brun saus (ferdigsaus eller pulver)
- 1-2 dl matfløte
- 200 g brokkoli, i små buketter
- 2 ss smør
- 1 dl melk
- 100 g tyttebærsyltetøy
- Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE:
- Skrell og skjær potetene i små biter. Kok dem møre i lettsaltet vann, ca. 12–15 min.
- Varm kjøttbollene i en panne som anvist på pakken.
- Lag brun saus etter anvisning på pakken. Rør inn matfløte for en fyldigere smak.
- Kok brokkolibuketter i lettsaltet vann i 4–5 min.
- Mos potetene med smør og melk til en jevn potetmos. Smak til med salt og pepper.
- Server kjøttbollene med potetmos, brun saus, tyttebærsyltetøy og brokkoli.
Tilsett litt revet ost i potetmosen for ekstra smak. Skrell stilken på brokkolien, og del den i skiver. Kok dem sammen med brokkolibukettene.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!