«One pot» blomkål- og kyllinggryte

    Det er veldig greit med alt som kan lages i samme kjele eller panne, og denne one pot-gryten med blomkålris er helt genial.

    Det er veldig greit med alt som kan lages i samme kjele eller panne, og denne one pot-gryten med blomkålris er helt genial. Blomkålris er enkelt å bruke og en perfekt måte å få i barn grønnsaker på. Du får tak i blomkålris hos Obs.

    4 personer / Gluten / 30-40 minutter

    INGREDIENSER:

    • 3 ss olje til steking
    • 1 pakke søte cherrytomater
    • 1 sjalottløk
    • 1 pose blomkålris
    • 300 g lårkjøtt av kylling
    • 2 fedd hvitløk
    • 1 bunt tynne aspargestopper
    • 1,5 dl couscous
    • 2 dl vann
    • 1 ss flytende kyllingfond
    • 1,5 dl matfløte
    • 1 ss smør
    • 2 vårløk
    • 1 neve bladpersille
    • Saft fra ¼ sitron
    • Salt og pepper 

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Varm olje i en stor panne. Del cherrytomater i to, og stek tomater og sjalottløk til tomatene slipper saften. Rør inn blomkålris og stek i 5 minutter.
    2. Del kyllingen i litt mindre biter og krydre med litt salt og pepper.
    3. Skyv grønnsakene litt til side i pannen og ha i kyllingen.
    4. Stek i 3 minutter før du har i presset hvitløk, aspargestopper og couscous. Stek i 3 minutter til.
    5. Hell på vann, kyllingfond og matfløte. Sett på lokk og la det småkoke i 8 minutter eller til kyllingen er gjennomkokt/stekt.
    6. Trekk pannen av varmen og rør inn smør, sitronsaft og hakket bladpersille. Smak til med salt og pepper.