“One pot” blomkål- og kyllinggryte

 

Alt jeg lage i en og samme kjele/panne er jeg veldig fornøyd med. Jeg har laget denne one pot gryten med blomkålris som er helt genialt. Det er både enkelt å bruke, og i tillegg er det en perfekt måte å få i barn grønnsaker på. Du får tak i blomkålris hos Obs.

4 personer

Gluten

30-40 min

 

Ingredienser:

  • 3 ss olje til steking
  • 1 pakke søte cherrytomater
  • 1 sjalottløk
  • 1 pose blomkålris
  • 300 g lårkjøtt av kylling
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 bunt tynne aspargestopper
  • 1.5 dl couscous
  • 2 dl vann
  • 1 ss flytende kyllingfond
  • 1.5 dl matfløte
  • 1 ss smør
  • 2 vårløk
  • 1 neve bladpersille
  • Saft fra ¼ sitron
  • Salt og pepper 

 

Slik gjør du: 

 

  1. Varm opp olje i en stor panne og stek cherrytomater (delt i to) og sjalottløk til tomatene slipper saften. Rør inn blomkålris og stek i 5 minutter.
  2. Del opp kyllingen i litt midre biter og ha litt salt og pepper på.
  3. Lag rom i pannen ved å skyve grønnsakene til siden og ha kyllingen i.
  4. Stek i 3 minutter før du har i presset hvitløk, aspargestopper og couscous. Stek i 3 minutter.
  5. Hell i vann, kyllingfond og matfløte. Sett på lokk og småkoke i 8 minutter eller til kyllingen er gjennomkokt/stekt.
  6. Trekk pannen av varmen og rør inn smør, sitronsaft og hakket bladpersille. Smak til med salt og pepper.

 

 

 


09.09.2020 07.49.00