Pasta carbonara med cottage cheese

    Pasta carbonara med cottage cheese og sprøstekt bacon er en nydelig vri på en kjent klassiker.

    Pasta carbonara med cottage cheese
    Oppskriften er hentet fra TINE kjøkken

    4 porsjoner | 20 minutter

    INGREDIENSER:

    • 200 g bacon, i tynne strimler
    • 1 ss TINE® Meierismør
    • 200 gTINE® Cottage Cheese Original
    • 3 stk eggeplomme
    • 2 dl TINE® Matfløte
    • ¾ ts salt
    • 1 ts grovkvernet sort pepper
    • 400 g tagliatelle (ev. annen pasta)

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Stek bacon på sterk varme i litt smør, til det er gyllent og sprøtt.
    2. Kjør cottage cheese glatt i en blender. Bland sammen med eggeplommer, matfløte, salt og pepper.
    3. Kok tagliatelle etter anvisning på pakken. Sil av og ha det tilbake i kjelen.
    4. Hell i halvparten av det sprøstekte baconet sammen med fettet i pannen over pastaen. Spar litt bacon til topping. Hell deretter cottage cheese-blandingen over den varme pastaen, varm opp til sausen så vidt begynner å tykne, uten at det skiller seg. Smak til med salt og pepper.
    5. Ha over sprøstekt bacon og server straks.

    Prøv et dryss revet TINE® Norsk Alpeost for en ekstra god smak til pastaretten.