Fiskepakker i folie

    Fiskepakke er en god måte å få barn til å spise mer fisk og grønnsaker på. Middagen tilbereder du enkelt på grillen eller i stekeovn.

    Du skal ikke ta med fisk på fisketur, sier folk. Men det går faktisk an å gjøre nettopp det! Kokte poteter kan enten serveres ved siden av eller puttes oppi pakkene sammen med det andre. La barna selv putte i det de har lyst på, og kall det «skatt fra havet» eller noe annet spennende. 

    Oppskrift på fiskepakker i folie 

    Totaltid 20 minutter

    Steketid 15 minutter

    Dette trenger du til 4 porsjoner:

    • 600 g fiskefilet, gjerne en blanding av f.eks torsk eller laks

    • 12 cherrytomater

    • 2 dl brokkolibuketter

    • 1 pk knaskerøtter

    • 0,5 rødløk, i strimler

    • 1 sitron, i skiver

    • 4 ss smør

    • 1 ts salt

    • 0,25 ts pepper

    • 2 dl rømme

    • 2 ss frisk dill, hakket

    • 0,5 sitron, revet skall

    Slik lager du fiskepakker i folie

    1. Sett ovnen på 200 °C. 

    2. Skjær fisken i terninger. Fordel fisk og resten av ingrediensene på fire aluminiumsark, og brett tett sammen.

    3. Stek pakkene i ovn ved 200 °C i ca 15 minutter, eller legg dem rett på grillristen til fisken er ferdig.

    4. Pisk sammen rømme og dill, og smak til med salt, pepper og sitron.

    Visste du dette?

    Det er gøy å fiske! Sitter du på en brygge ved havet, kan du få småsei, småtorsk eller kanskje en sjøørret. Sitter du på et svaberg eller i en båt på et vann, kan du for eksempel få abbor, laks eller ørret. Hva er din favoritt?