Fiskesuppe med torsk og laks

Her har vi valgt å ha i litt fennikel sammen med biter av laks og torsk. Kjempegodt! Server gjerne med en god brødskive ved siden av.

Denne suppen er en fin grunnoppskrift som kan varieres i det uendelige. Tilsett hakkede urter, lime, chili, karri, paprika, reker eller annen type fisk.
 

Oppskrift på fiskesuppe med torsk og laks

Totaltid 15 minutter.

Til 4 porsjoner trenger du

  • 1 ss smør

  • 2 ss hvetemel

  • 8 dl vann

  • 2 fiskebuljongterninger

  • 2 dl rømme

  • 1 ts salt

  • 1 ts pepper

  • Sitronsaft

  • 2 gulerøtter

  • 1 bit fennikel

  • 300 g laksefilet eller annen rød fisk

  • 300 g torskefilet eller annen hvit fisk

 

Slik lager du fiskesuppe med torsk og laks

  1. Smelt smør i en kjele. Når det har fått sin nøttebrune farge drysser du over mel.

  2. Tilsett vann, buljong og rømme, og kok opp under omrøring. Kok i 5 minutter, og smak til med salt, pepper og sitron.

  3. Strimle gulrøtter og fennikel, og skjær fisken i terninger.

  4. Ha grønnsaker og fisk i kjelen med suppe, og la det koke opp. La suppen stå i 2 minutter før servering. 

Visste du dette?

Villaksen er en reisende fisk. Den svømmer helt opp i Barentshavet og ned mellom Grønland og Island.


22.02.2017 13.00.14