Fiskesuppe med torsk og laks

    Hva om dagens middag er en kremet fiskesuppe som du kan lage på et kvarter og som smaker supergodt?

    Denne suppen er en fin grunnoppskrift som kan varieres i det uendelige. Tilsett hakkede urter, lime, chili, karri, paprika, reker eller annen type fisk. Her har vi valgt å ha i litt fennikel sammen med biter av laks og torsk. Det er kjempegodt! Server gjerne med en god brødskive ved siden av.

    Oppskrift på fiskesuppe med torsk og laks

    Totaltid 15 minutter.

    Til 4 porsjoner trenger du

    • 1 ss smør

    • 2 ss hvetemel

    • 8 dl vann

    • 2 fiskebuljongterninger

    • 2 dl rømme

    • 1 ts salt

    • 1 ts pepper

    • Sitronsaft

    • 2 gulrøtter

    • 1 bit fennikel

    • 300 g laksefilet eller annen rød fisk

    • 300 g torskefilet eller annen hvit fisk

    Slik lager du fiskesuppe med torsk og laks

    1. Smelt smør i en kjele. Når det er nøttebrunt på farge, drysser du over mel.

    2. Tilsett vann, buljong og rømme, og kok opp under omrøring. Kok i 5 minutter, og smak til med salt, pepper og sitron.

    3. Strimle gulrøtter og fennikel, og skjær fisken i terninger.

    4. Ha grønnsaker og fisk i kjelen med suppe, og la det koke opp. La suppen stå i 2 minutter før servering. 

    Visste du dette?

    Villaks er en reisende fisk. Den svømmer helt opp i Barentshavet og ned mellom Grønland og Island.