
Helstekt laks
Her har du en middag du kan lage til mange. Kjør gjerne på med større laks om dere er flere til bords. Enkel middag som smaker skikkelig godt!
INGREDIENSER:
Sprø poteter:
- 6 stk Poteter, medium str
- 6 ss Extra virgin olje
- 2 store fedd Hvitløk, presset
- 4 klyper Flaksalt
- 2 klype Pepper
Laks og marinade:
- 900 g Hel laks, feks salma (kjøp gjerne to stk a 450 g)
- 4 ss Extra virgin olje
- 4 ss Sitronsaft
- 2 stk Finhakket chili
- 2 klype Salt
- 2 klype Pepper
- 4 stk Vårløk
- 6 ss Fersk gressløk, hakket
FREMGANGSMÅTE:
Her har jeg tatt utgangspunkt i at du lager middagen på to stekebrett, så del oppskriften i to. Først kan du skjære potetene i tynne skiver. Legg dem på 2 stk stekebrett med bakepapir. La potetskivene overlappe litt, og i ca. 6 rader nedover (laksen skal ligge oppå). Rør sammen olje og presset hvitløk før du pensler potetskivene med hvitløksoljen. Strø over flaksalt og pepper. Stek potetene på 175 grader varmluft i 15 min.
Mens potetene steker kan du røre sammen olje, sitronsaft og finhakket chili. Mariner laksen med oljen og dryss over salt og pepper. Hvis du kjøpte en stor laks kan du dele den i to deler.
Ta potetene ut av ovnen og legg laksen oppå. Stek laks og poter på 175 grader varmluft i 16-17 min.
Server laks og poteter med hakket vårløk og gressløk.