Hjemmelagde fiskepinner med søtpotetmos og smørstekt asparges

Hjemmelagde fiskepinner er en av mine favoritt-fiskeoppskrifter. Du får perfekt stekt fisk som har en sprø utside. Dette er virkelig kosemat hjemme hos oss. Har du barn som ikke digger fisk, da er dette fiskeretten du burde prøve å servere.

3 personer
Gluten
60 min

 

Søtpotetmos:

  • 400 g søtpotet
  • 1 stor gulrot
  • 2 ss smør
  • 0.25 dl matfløte/kremfløte
  • Salt

Fiskepinner:

  • 400 g lettsaltet torsk
  • 1 egg
  • 1.5 dl hvetemel
  • 2 klyper pepper
  • 2 dl panko (til panering)
  • Rapsolje til fritering (ca. 4 dl eller mer)

Smørstekt asparges:

  • 1 bunt asparges
  • 2 ss smør
  • 1 skvis sitronsaft
  • 1 klype salt
  • Rømme til servering

 

Slik gjør du: 

 

  1. Du kan starte med å lage søtpotetmosen. Skrell søtpotet og gulrot. Kutt gulroten i halvparten så store biter som søtpoteten. Kok opp vann og kok grønnsakene møre (nå kan du starte på fisken).
  2. Hell vannet av grønnsakene og mos dem sammen med smør og fløte. Du kan bruke en stavmikser om du vil. Smak til med salt.
  3. Mens grønnsakene koker kan du sette frem tre skåler. En kan du ha pisket egg i, den andre kan du ha hvetemel og pepper i, den siste kan du ha panko i.
  4. Varm opp olje i en stekepanne. Oljen skal fylle ca. 2-3 cm opp på kanten av stekepannen. Oljen skal være ganske varm når den er klar, ca 180 grader.
  5. Fjern evt skinnet fra torsken og skjær den i litt store biter. Dypp torsken først i melet, så i egget og så i panko.
  6. Legg torskebitene i den varme oljen og friter til de er godt gyldne på hver side. Hvis ikke oljen freser når du legger fisken i, er oljen for kald. Hvis fisken blir veldig fort brun er den for varm. Når du har fritert all fisken kan du legge den på en rist.
  7. Varm en panne med smør og ha aspargesen i. Stek til aspargesen er mykere, men fortsatt har tyggemotstand. Skvis over sitronsaft og dryss over litt salt.
  8. Server fiskepinnene med søtpotetmos, asparges og rømme.


31.07.2020 08.49.00